Partizanova svetla budućnost, ili prilika za ekspresnu zaradu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.05.2019.
10:10
Izvor: Sportske.net

Nije sve tako crno ove sezone u Partizanu...

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Partizan ima nekoliko veoma teških meseci iza sebe, navijači nisu navikli da se crno-beli bore za treće mesto u prvenstvu i da se zadovoljavaju pukim plasmanom u Evropu ili eventualnim osvajanjem Kupa.

Ali, nekako u senci svega toga, Partizan je ove sezone polako promovisao svoje nove ''bisere'', koji bi možda u narednoj sezoni tek mogli da ''eksplodiraju'', naravno ukoliko ostanu ovog leta u Humskoj.

Ukupno šestorica tinejdžera su ove sezone dobila priliku u prvom timu Partizana, od kojih štoper Svetozar Marković (2000) ima najduži staž, pošto je debitovao još prošlog proleća, kada je trener bio Miroslav Đukić.

Takođe, u vreme Miroslava Đukića, a na početku ove sezone, promovisan je i talentovani levi bek Zlatan Šehović (2000), koji je dobro počeo, potom imao manji pad forme što su iskoristili iskusni Miletić i Urošević da ga istisnu iz startne postave, ali Šehović je strpljiv, vredno radi i čeka svoju šansu i za očekivati je da sledeće sezone ima mnogo veću minutažu.

Uz njih, crno-beli su, tačnije bivši trener Zoran Mirković, prepoznali veliki potencijal i kod Strahinje Pavlovića (2001.), koji se u tekućoj polusezoni ustalio među starterima i potvrdio da apsolutno zaslužuje šansu. Mirković mu je hrabro ukazao šansu u 159. večitom derbiju na ''Marakani'', Pavlović mu je na najbolji način vratio i - Partizan je neočekivano dobio veliko pojačanje u odbrani.

U veznom redu, najčešće je Armin Đerlek (2000.) dobijao priliku, mnogo se očekivalo od njega, ali utisak je da tu priliku nije najbolje iskoristio, pa je sada kod Sava Miloševića potpuno pao u drugi plan. Sve češće se spekuliše i o njegovom odlasku u inostranstvo ovog leta...

Dve godine mlađi Filip Stevanović (2002.) je zimus bio još jedan izbor Zorana Mirkovića, koji od ovog momka mnogo očekuje u narednom periodu, smatrajući ga trenutno najvećim talentom u Partizanovom Omladinskom pogonu. Ipak, dolaskom Sava Miloševića i on je vraćen među omladince, ali nema sumnje da se na njega ozbiljno računa u budućnosti.

I za kraj, veliko iznenađenje koje je sinoć u Nišu priredio Savo Milošević, ukazujući poverenje Lazaru Pavloviću (2001.), talentovanom vezisti, koji je možda i nadmašio očekivanja na debiju u revanšu polufinala Kupa protiv Radničkog i najavio velike mogućnosti u narednom periodu.

Simbolično, sinoć ga je na terenu zamenio kapiten Saša Ilić, koji na kraju ove sezone završava karijeru, a od sinoć navijači Partizana veruju da bi baš Lazar Pavlović mogao da bude pravi Ilićev naslednik.

Nije ni tu kraj Partizanovim biserima. Tu je i krilni napadač Jovan Kokir (2000.), koji već dugo ''kuca na vrata'' prvog tima, ali u koga Zoran Mirković zimus nije imao dovoljno poverenja, pa je proleće proveo u Teleoptiku. Tamo je bio najbolji igrač, pa verujemo da će se ovog leta vratiti u konkurenciju za prvi tim Partizana.

Bilo bi sjajno kada bi svi ovi momci i naredne sezone ostali u Partizanu, ali zbog dobro poznate finansijske situacije u klubu, realnije je očekivati da u slučaju neke dobre ponude, koje polako pristižu, bar jedan od ovih talentovanih igrača u predstojećem prelaznom roku napusti Humsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 16.05.2019
17:30

Partizan u Srbiji je jedini nadigrao Proleter u prvom delu, a jedini pobedio Radnik u prvom kolu - sve ostalo su pobede Partizana - dupla kruna ole!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 16.05.2019
17:29

Kup je crni, a titula je bela - dupla kruna je crno-bela!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 16.05.2019
12:39

?- ?, Markovic, Pavlovic (Kanavaro i Kjelini, priznajte da klinci bas dosta lice na njih Hahaha), Sehovic- ?, Nisic (povratak Jovana Krstitelja:-D)- ?, Pavlovic, Julijan Kokir- ?. Stojkovic, Enake ili Mogli, Zdjelar ili Medojevic, Tosic ili Sulejmani i neki kvalitetniji stranac na spicu. NAPRED REVOLT!

avatar
History
Thursday, 16.05.2019
11:11

To da je situacija "crna" u Partizanu je "zasluga" medija. Činjenica je da je Partizan ove godine u domaćoj ligi loše plasiran,ali je takođe činjenica da prvi ili drugi sigurno nije mogao biti, odnosno preciznije - nije smeo! Koliko god je za medije pisanje o (ne)regulatnosti prvenstva, o favorizovanju određene grupe klubova, o uzurpaciji FSS-a od strane jednog kluba... tabu tema, samo po sebi to ne znači da te stvari zaista ne postoje. Bilo da je Partizan na kraju treći ili četvrti uopšte suštinski ne menja stvar,bitan je izlazak u Evropu jer je to, uz prodaju igrača, jedini izvor prihoda. Da Murinjo trenira Partizan, a predvode ga Mesi i Ronaldo,sigurno ne bi bio prvi ili drugi, jer su ta dva mesta rezervisana za dva "bratska" kluba koja odavno izlaze iz okvira sportskog funkcionisanja,posebno klub ljubimac države i medija zamišljen kao nacionalni projekat! Zato se treba okrenuti mlađim igračima, bez skupih pojačanja i nekako preživeti ovo devalviranje i sistematsko urušavanje Partizana na svim poljima uz nesebičnu pomoć medija i neviđenu institucionalnu logistiku, jer sve ima "rok trajanja", posebno instant i
ad hok nacionalni projekat!!!

avatar
babaroga
Thursday, 16.05.2019
12:35

Kako prolaze instant klubovi upravo osecate na svojoj kozi. Nema vise setalice na jugu koja govori o secenju vena u slucaju toletove smene-nema vise rezultata. Otisli u istoriju golubari razni i cekaju vas. Smetliste istorije. O, da ne zaboravim: ko vam dao pare za licencu, cini mi se oko 3M?

avatar
Consigliere 1927
Thursday, 16.05.2019
16:30

Izgleda kao da je vama prvo mesto Bogom dano, pa uvek imate neki alibi, uvek vam je neko drugi kriv. Rekao sam ja da ce one godine od 2008 pa do 2012 ostaviti traga jer ste navikli da vam se svi sklanjaju. Zene u crnom....

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Thursday, 16.05.2019
10:41

Svi skupa ne vrede 3m eura, sto mu dodje, da im fali bar 7m eura da nekako skupe za samo troskove, plus su duzni ova 3m za licencu jer im je to drzava dala, mada navijam da ne vrate i da se lepo proceni da od njih drzava nema korist, a znamo sta bude sa onima od kojih drzava nema korist.

avatar
RG VILI
Thursday, 16.05.2019
10:23

Prodati oba stopera. Deo para za dugove,deo za pojacanja. Na njihovo mesto postaviti dva iskusna stranca. Sve ostale igrace gurati u prvi tim,mislim na Partizanovu decu. To je recept da se klub uzdigne, 4 dobra stranca i nasa deca. Zaborsviti na pojacanja iz Spartaka i napretka

avatar
dejavu
Thursday, 16.05.2019
11:38

A sta onda sa novim talentima-stoperima koje Partizan ocigledno cesto izbacuje? Balans je tu kljucna rec. Ili Strahinja ili Markovic i uvek jedan iskusan uz njih.Slicno i u ostalim delovima tima.Prvo treba gledati da klinci ostanu sto duze,po mogucstvu ceo jedan ciklus (4 godine) pa tek onda kao formirane prodavati po sto visoj ceni. Jeste da bi neki u medjuvremenu nestali,ali povremeno bi se zakacio i,nazovi dzekpot-transfer od 8 cifara. Sto bi u konacnom zbiru sigurno nadmasilo ovo sto se sada radi. Jer tih 4,5 miliona sto se uzme svake druge sezone od klinaca je, kad se saberu i svi ostali transferi,apsolutno nedovoljno za konstantan razvoj kluba kome i dalje svasta fali.Samo gledajuci infrastrukturu,a da ne spominjem neophodnost sto cescih titula, i najvaznije, iskoraka u Evropi, olicenih ne samo ucescima, vec i rezultatima u grupnim fazama takmicenja..Sto opet povlaci povecanje vrednosti svih igraca...i tako u krug.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 16.05.2019
17:28

Koja oba štopera? Partizan ih ima 5. N.R.Miletića i S.Pavlovića nikako ne treba prodati, na njima treba graditi odbranu, a pogotovo ne S.Pavlovića kojem će se sledeće sezone uvišestručiti vrednost.