Partizanovih 11 - Dovođeni kao "bombe", a sad smo sigurni da ne znate gde su!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 25.12.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Gde su El Munir, Vakulko, Solomon, Bajbek...

 Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Za dva naša najveća kluba možemo reći i da su imala veliki broj promašenih investicija, što je sasvim normalno u bilo kom segmentu života. 

Za vas smo pripremili 11 igrača koji su u poslednjih pet godina igrali za Partizan, igrača koji su uglavnom dovođeni kao velika pojačanja, ali nisu pokazali mnogo i vrlo brzo su otišli iz kluba. 

Marko Jovičić - golman koji je dugo bio u Partizanu, ali nije dobijao previše šanse da se dokaže. Preko Hibernijansa i Inđije je stigao do Veleža, sada je golman mostarskog kluba i praktično ne brani, ima jedan nastup ove sezone i to u Kupu. Uglavnom je na klupi u Premijer ligi BiH. 

Gabrijel Enake - Nekada desni bek Partizana se ispostavio kao greška uprave, nije dokazao da je vredan crno-belog dresa i možda je bolje bilo da je neko mlađi iz omladinske škole nastupao za crno-bele. Sada igra najjači rang Rumunije, nastupa za Krajovu. U proseku, igra svaku drugu utakmicu ove sezone. 

Mohamed El-Munir - Verovatno najbolji fudbaler od svih navedenih u ovoj vesti, Munir je bio fantastičan dok je igrao za Jagodinu, ali je imao problem u Partizanu. Brzo je otišao, a put ga je vodio preko MLS lige do Al Ahlija iz Tripolija u njegovoj Libiji. 

Dominik Dinga - Došao u Partizan iz Urala, ali nije uspeo da se probije. Sada nastupa za Ordabaši, ali ni tamo nije dobijao toliko šanse da igra, uglavnom je sedeo na klupi i uskoro mu ističe ugovor, za nekoliko dana. 

Mark Valijente - Sigurno ga se sećate, predstavljen je kao neko ko je bio kapiten Mesiju u La Masiji, ali nije bio kvalitet za crno-bele pa je otišao posle jedne sezone. Posle Partizana otišao je u Hihon, a sada je u Indiji gde nastupa za Gou. 

Alen Stevanović - Nekada je i Murinjo polagao nade u njega kada je nastupao za Inter, potom je u Partizanu bio ponekad dobar, ali ništa više od toga. Stevanovića je put vodio u Japan gde je nastupao za Šonan, pa je igrao za Vislu, Carsko selo u Bugarskoj i sada je član IMT-a u Prvoj ligi Srbije. Tamo je solidan, jedan od bitnih igrača, ali složićete se, nije to planirao kada je pre nekih 12 godina nastupao za Inter. 

Jurij Vakulko - Vezni fudbaler sada nastupa za Rigu. Teško da može da sastavi 90 minuta u tom timu, a svega gol i asistencija u 26 mečeva je premalo da bi ovaj klub nastavio saradnju sa njim. Inače, najverovatnije postaje slobodan od Nove godine. 

Draman Salu - Bio je januar 2018. godine kada je pored Uroševića, Zdjelara, Vakulka i Ivanovića, u tim stigao i Salu. Tada je potpisao na četiri godine, ali je brzo bio van tima. Danas? Momak iz Burkine Faso je kapiten jermenskog kluba po imenu Noa i jedan od najboljih igrača. 

Teofilus Solomon - Sigurni smo da su retki oni koji znaju gde igra ovaj momak. "Solomona vidim kao veliki potencijal i budućnost u napadačkoj liniji. Do sada sam se bazirao na igračima koji istog trenutka kada dođu moraju da budu najbolji i odmah donesu to što je Partizanu potrebno", rekao je Ivica Iliev kada je ovaj momak dolazio u klub iz Rijeke. Predstavljen kao izuzetno brz, vrlo brzo se pokazalo da nije za Partizan. Sada je u Gnjilanu, u našoj južnoj pokrajini. 

Musa Nđije - Norvežanin velikog potencijala nije uspeo to da dokaže ni u Partizanu. Doduše, nije sada toliko loš u drugoj ligi Norveške gde nastupa za KFUM Oslo, ali mu ističe ugovor i izgleda da nema ništa od nastavka saradnje. 

Žan-Kristof Bajbek - Sveže sećanje, zar ne? Neko ko je došao da zameni Umara Sadika nije se pokazao uopšte kao pravo rešenje jer je očigledno neko ko nije bio za profesionalni fudbal. Predstavljen kao neko ko je igrao za PSŽ je posle crno-belih otišao u Boliviju gde je pokušao da se vrati u formu, ali ni tamo nije uspeo. Svega dva gola za godinu dana u ekipi Palmaflor, nije ispunio ono što su tražili od njega i od 1. januara je slobodan da potraži novi klub. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke