Partizanovih 11 na ''De Kajpu'' - Dve dileme, u ovom sastavu još nije igrao

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.03.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Silom prilika, Partizan će na ''De Kajpu'' izgledati ovako...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana odigraće u četvrtak od 21 čas protiv Fejenorda na ''De Kajpu'' svoj 16. ovosezonski meč na evro-sceni, što im je novi klupski rekord, ali ono što crno-belima kvari raspoloženje posle ovog istorijskog uspeha jeste ubedljiv poraz u prvom meču u Humskoj od 5:2, zatim kiks na domaćoj sceni proteklog vikenda protiv Napretka /0:0/, ali i izostanak nekolicine standardnih prvotimaca koji u Roterdamu neće moći da nastupe.

Zbog toga trener Partizana Aleksandar Stanojević neće moći da računa na najjači sastav, jer u njemu neće biti povređenih Natha, Pantića, Miljkovića, Fejse i Obradovića, prehlađenog Milovanovića i štopera Vujačića zbog kartona.

Moraće da improvizuje šef struke Partizana, ali ovo će biti prilika da i neki drugi igrači skrenu pažnju na sebe, da pokažu da zaslužuju veću minutažu, poput Aleksandra Lutovca koji će na ''De Kajpu'' najverovatnije pokrivati poziciju desnog beka, iako za to mesto konkuriše i Marko Živković koji je bio starter u Humskoj, ali se nije proslavio. Ne treba odbaciti ni opciju koja je viđena u drugom poluvremenu meča sa Napretkom, kada je Živković igrao desnog, a Lutovac levog beka, ali to je iznuđena opcija i mogla bi da se primeni samo u slučaju da Urošević zbog velike potrošnje u drugom delu sezone ne bude potpuno spreman za sutrašnju utakmicu.

S obzirom na izostanak Igora Vujačića, Partizanov štoperski tandem će sutra činiti Miletić i Saničanin, a Slobodan Urošević na levoj strani nema adekvatnu zamenu, pa će i ovoga puta biti u ulozi stertera.

Možda je najveća dilema na golu, gde mladi Aleksandar Popović nije blistao protiv Crvene zvezde i u prvom meču protiv Fejenorda, pa je možda ovo odlična prilika da iskusni Nemanja Stevanović dobije prednost u odnosu na Popovića i na jednom evropskom meču.

Dobra vest za crno-beče je što se Marko Jevtović oporavio od virusa i on će uz Sašu Zdjelara činiti tandem na sredini terena, a Miloš Jojić će imati ofanzivniju ulogu, kako bi se popunila praznina zbog Nathovog izostanka.

Na krilima ne bi trebalo da bude dilema - Lazar Marković i Kvinsi Menig, a za razliku od prvog meča, Partizanov napad će predvoditi najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš.

Očekivani sastav Partizana: Stevanović /Popović/ - Lutovac /Živković/, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Marković, Jojić, Menig - Rikardo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke