Partizanovih 11 za derbi, gde bi Stanojević mogao da iznenadi?

Autor: Darko Mitrović
subota 26.02.2022.
20:05
Izvor: Sportske.net

Crno-beli deluju još bolje nego jesenas, mogu li to da potvrde i u 166. večitom derbiju?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Od početka drugog dela sezone Partizan zna samo za pobede. Ekipa Aleksandra Stanojevića je najpre savladala Radnički u Nišu sa 2:0, potom Spartu u Pragu sa 1:0, kragujevački Radnički u Humskoj sa 2:0 i još jednom Spartu, ovoga puta na svom terenu sa 2:1, za plasman u osminu finala Lige konferencija.

Ipak, najteži ispit imaće u nedelju od 18 časova, u 166. večitom derbiju protiv Crvene zvezde na ''Rajku Mitiću''.

U ovaj meč Partizan ulazi sa pet bodova prednosti i utoliko će psihološki pritisak kod Stanojevićevog tima biti nešto manji nego kod crveno-belih, ali derbi sam po sebi donosi posebno uzbuđenje i kod jednih i kod drugih, bez obzira na bodovnu razliku na tabeli.

Očekuje se izvanredna atmosfera, pune tribine, veliku podršku imaće obe ekipe i reklo bi se da postoje svi uslovi za odličnu utakmicu, na evropskom nivou, s obzirom da ćemo i Zvezdu i Partizan tokom marta gledati u osmini finala evropskih takmičenja.

Ono što sada najviše zanima navijače Partizana dok iščekuju derbi, jeste u kom će sastavu nastupiti njihov tim.

Nekih većih iznenađenja ne bi trebalo da bude. S obzirom da je Partizan u četvrtak odigrao možda i najbolju utakmicu od početka sezone, u pobedi nad Spartom od 2:1, bilo bi logično da Stanojević na teren izvede isti tim, ali to nije moguće zbog bonus-pravila u domaćem šampionatu.

Mesto ''bonus igrača'' popuniće jedan od mladih krilnih igrača - Nikola Terzić ili Nemanja Jović, a veće šanse dajemo Terziću, s obzirom da Jović protiv Sparte nije impresionirao tokom drugog poluvremena kada je dobio priliku da zaigra. On bi na ''Marakani'' trebalo da zauzme mesto kapitena Markovića koji se oporavio od preloma ključne kosti u finišu jesenjeg dela sezone, ali očekujemo da u derbiju bude pošteđen tokom prvog poluvremena.

Druga pozicija gde je Stanojević često menjao igrače, što svojom voljom, što zbog povrede Miljkovića, jeste pozicija desnog beka. ''Prekomanda'' Nemanje Miletića sa štopera na desnog beka se u četvrtak protiv Sparte pokazala kao pravi potez i uz štoperski tandem Vujačić-Saničanin, kao i pouzdanog Uroševića na levoj strani, Partizan je imao veliku čvrstinu u defanzivi, pa ekipa iz Praga gotovo da nije ozbiljnije pripretila sve do završnice meča kada su crno-beli ostali bez isključenog Rikarda. Bez obzira da li će Miljković biti spreman za derbi, sada se čini da je Miletić ''prvi pik'' da počne utakmicu uz desnu aut-liniju.

Gde je potencijalno Stanojevićevo iznenađenje?

U odnosu na prvi deo sezone, crno-beli su ostali bez Aleksandra Šćekića koji im je mnogo značio u skoku i kod prekida, u kojima je Zvezda prilično opasna. Kako bi doprineo većoj sigurnosti prilikom odbrane u prekidima, ali i generalno u defanzivi, Stanojević bi mogao da počne sa Markom Jevtovićem od prvog minuta, a da Bibarsa Natha sačuva za drugo poluvreme, s obzirom da Partizanu odgovara i remi. Jevtović se odlično uklopio po povratku među crno-bele, a ako bi zaista bio starter protiv Zvezde, Jojić bi se u tom slučaju pomerio napred i zauzeo Nathovu poziciju.

Prema tome, ovo su očekivane opcije za Partizanovih startnih 11 u derbiju:

1. Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Menig - Rikardo.

ili

2. Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić, Menig - Rikardo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke