Partizanovih 11 za Fejenord - Stanojevićeva jednačina sa jednom nepoznatom

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.03.2022.
20:00
Izvor: Sportske.net

10 + X = ..... ?

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle današnjeg obraćanja javnosti trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, postalo je gotovo u potpunosti jasno u kom sastavu će crno-beli u četvrtak od 18.45h u Humskoj istrčati na teren protiv holandskog Fejenorda, u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

Ono što je poznato još od revanša protiv praške Sparte, to je da Stanojević protiv Fejenorda neće moći da računa na najboljeg strelca, napadača Rikarda Gomeša koji je u pomenutom duelu posle dva postignuta gola zaradio i crveni karton.

Postavljalo se pitanje da li će njegova alternativa protiv Holanđana biti tinejdžer Marko Milovanović, ili eventualno neka ''lažna devetka'', ali šef struke crno-belih to nije želeo da krije i bez ustručavanja je potvrdio da će starter protiv Fejenorda biti Milovanović, koji je već u finišu grupne faze uspešno zamenio Rikarda protiv Anortozisa, kada je postigao gol koji je crno-bele odveo u ''evropsko proleće''.

Milovanović je, svakako, zaslužio novu priliku i verujemo da će sutra imati prostora da ponovo pokaže svoje golgeterske sposobnosti.

Stanojević je, takođe, potvrdio da će Aleksandar Popović čuvati mrežu Partizana, kao i da je kapiten Lazar Marković spreman da zaigra posle oporavka od lakše povrede, za razliku od Marka Jevtovića koji se još nije potpuno oporavio od virusa.

S obzirom da trener Partizana ne želi mnogo da rotira sastav, niti da čuva pojedine igrače za domaće prvenstvo, ostatak startne postave je uglavnom poznat, a jedina nepoznata u toj Stanojevićevoj ''jednačini'' odnosi se na to ko će biti starter na poziciji desnog beka.

S obzirom da Aleksandar Miljković još nije spreman, Stanojević će birati između Nemanje Miletića i Marka Živkovića. Miletić je imao prednost protiv Sparte iz Praga i Crvene zvezde, ali se u derbiju nije proslavio. Marko Živković ga je tada zamenio od početka drugog poluvremena i ostavio je znatno bolji utisak, a osim toga, Miletićev kiks protiv Mladosti iz Lučana mogao je skupo da košta crno-bele četiri dana posle poraza od Zvezde.

Zbog toga, iako i Fejenord, baš kao i Zvezda ima veliki ofanzivni potencijal, ovoga puta bi Stanojević mogao da ukaže poverenje Živkoviću od prvog minuta. Njegovi centaršutevi bi mladom Milovanoviću mnogo značili u sutrašnjem okršaju, a sa Miletićem bi takvih upotrebljivih lopti verovatno bilo znatno manje. S druge strane, veći je rizik u defanzivi, gde je Miletić kada je u formi mnogo bolji izbor. Ovoga puta, izgleda, to neće biti slučaj...

Dakle: Popović - Živković /Miletić/, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Milovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke