Partizanu laknulo, Zvezda će, izgleda, morati težim putem...

Autor: Darko Mitrović
petak 24.07.2020.
09:22
Izvor: Sportske.net

To je sada već sasvim jasno.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Danima se u domaćim medijima piše o završnici šampionata Švajcarske, jer od toga ko će tamo osvojiti titulu zavisi i evropski put Partizana i Crvene zvezde ovog leta.

Pretpostavljamo da ste već upoznati da su u trci za prvaka Švajcarske ostali Jang bojs i Sent Galen, a tri kola pre kraja, Jang bojs od sinoć ima čak pet bodova više u odnosu na svog prvog pratioca.

Sulejmani i drugovi su sinioć kao gosti savladali poslednjeplasirani Ksamaks sa 1:0 golom Ensamea u uvodnom delu meča, pa sada već mogu polako da počnu sa pripremom šampionskog slavlja.

Doduše, u poslednjem kolu se sastaju baš Jang bojs i Sent Galen, ali s obzirom da Jang bojs ima i znatno bolju gol razliku, može sebi da dozvoli luksuz i da izgubi taj derbi, ali i da pre toga remizira u jednoj od dve preostale utakmice.

Šta ovo znači za Zvezdu i Partizan?
-
baner

Pošto je Jang bojs ekipa sa boljim koeficijentom u odnosu na Sent Galen, njegov ulazak u kvalifikacije za Ligu šampiona značio bi da Zvezda u trećem kolu kvalifikacija ne bi bila među nosiocima, a zahvaljujući sve izvesnijem ulasku Sent Galena u kvalifikacije za Ligu Evrope, Partizan bi bio nosilac u žrebu do kraja kvalifikacija.

Druga okolnost na koju će crveno i crno-beli obraćati pažnju u susret predstojećim žrebovima jeste to da li će imati tu sreću da ključne utakmice igraju kao domaćini, s obzirom da je ovog leta skraćeno takmičenje u kvalifikacijama zbog pandemije i u svakoj rundi osim plej-ofa kvalifikacija za LŠ igraće se samo po jedna utakmica.
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Friday, 24.07.2020
15:38

Никако нас срећа са жребом неће. А ево ни са резултатима који претходе жребу.

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 24.07.2020
13:14

Evropa je uvek tezi puta za partizan bez obzira kojim putem Zvezda mora da ide.

avatar
Dorotej
Friday, 24.07.2020
12:47

U svakom slučaju "obraćemo bostan". Čitam najnovije izjave/nebuloze našeg trenera Stankovića Dejana i bečim se od čuda. Čovek ističe da smo u prošlosti imali puno sreće (drugih kvaliteta v treneru Vladanu Milojeviću nije video), te da očekuje da nas sreća i dalje prati. Zaključih na osnovi trenerove stručne analize, valjda mu je uprava pri tome zdušno pomagala, da je sreća najveći kvalitet koji Zvezda ima (jako lucidno razmišljanje). Priželjkuje da sa puno sreće uđemo u Ligu Evrope, o Ligi prvaka ni ne razmišlja. Treba Zvezda katarzu i očekivani debakl u kvalifikacijama će je pokrenuti. Upravi i ovakvom treneru daleko je lepa kuća, po sistemu "putuj igumane, ne brini za manastir". Zvezde treba kriznog managera, koji bi bio trener i sportski direktor. Slavoljub Muslin je pravo čovek za sadašnju situaciju.

avatar
deki trbic
Friday, 24.07.2020
09:48
avatar
Gogi-11
Friday, 24.07.2020
09:31

Sve jedno od kada pocinju ako znaju sta proci ce ali pre ce biti ispadanje pre plejofa