Partizanu stižu procenti od Nastasića!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.03.2015.
23:27
Izvor: Sportske.net

Transferu Matije Nastasića iz Mančester Sitija u nemački Šalke obradovali su se i čelnici kluba u kojem je reprezentativni štoper sticao fudbalsko obrazovanje. Od ukupne sume od 10.5 miliona evra koliko je Šalke platio, "Građani" će fini svoticu prosledit

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Srpski internacionalac Matija Nastasić (21) u sredu je ozvaničio četvorogodišnji ugovor sa Šalkeom koji je za transfer bivšeg defanzivca Partizana izdvojio ukupno 10.500.000 evra.

"Rudari" su najpre izdvojili određenu svotu novca kako bi pozajmili Nastasića a onda su iskoristili kaluzulu u ugovoru i doplatili Mančester Sitiju 9.5 miliona evra za srpskog štopera.

Mladi defanzivac nije krio zadovoljstvo što se Šalkeu obavezao na vernost do 2019. godine a biće da su se i u Partizanu dobrano obradovali takvim razvojem situacije.

Momak koji je ponikao u omladinskoj školi kluba iz Humske napustio je Partizan a da nije nastupio za prvi tim, ali i pored toga Nastasić donosi zaradu crno-belima.

Partizan će na ime klauzule solidarnosti prihodovati 2.5 odsto od Nastasićevog transfera u Šalke, dok će još 2.5 posto od ukupnog transfera leći u kasu kluba iz Humske od trening kompenzacije koju matični klub naplaćuje od svakog transfera igrača do njegove 23 godine.

Kada se procenti prevedu u egzaktnu zaradu dolazi se do zbira od 400.000 evra koje će Partizan naplatiti od transfera defanzivca koji nijednom nije nastupio za prvi tim!

Matija Nastasić proveo je tri godine u Partizanu, 2011. se preselio u Fiorentinu koja ga za sumu od 2.5 miliona evra, da bi godinu i po dana kasnije Siti izdvojio 15.2 miliona evra za srpskog defanzivca.

Dok Roberto Manćini bio trener "Građana" Nastasić je imao zapaženo mesto u timu ali je od dolaska Manuela Pelegrinija u klub pao u drugi plan pa je klub rešio da ga proda Šalkeu što su mediji širom Evrope opisali kao veliku grešku engleskog kluba i sjajan potez "Rudara" iz Gelzenkirhena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pera Zambula opet
Friday, 13.03.2015
01:00

Nekome tuzbe stizu a nekome procenti...svakom po zasluzi :)

avatar
KME KME KME
Friday, 13.03.2015
01:23

Pa ti mislis da ce ti procenti uci u klub ? Sad kontam da si mlad decak..

avatar
pfc
Friday, 13.03.2015
19:08

Ovo ide preko racuna i ove pare idu Partizanu. Ono kod prodaje igraca sta se radi ispod ruke samo nebo zna. Ako si ti veliki decak onda bi trebalo to da znas.

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 13.03.2015
16:54

Ma peckam samo malo....znam ja dobro da parice idu kod starih ekipica :) Ali vidi se da nisi pratio sta sam pisao ovde na komentarima....Moj stav je oduvek bio da se Partizan i Zvezda privatizuju ili ugase i izbace u nizi rang jer ovako sluze iskljucivo za peruckanje parica :) Pozdrav DELIJO :)