Pazarci imaju 0:9 protiv Zvezde, ali veruju u finale Kupa!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.05.2022.
19:31
Izvor: Sportske.net

Nahvalio je Zvezdu, ali smatra da njegov tim ima šanse.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je danas da predstojeće polufinale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde predstavlja zasluženu nagradu za njegove igrače, ali da odlazak u Beograd nije ekskurzija.

"Možda nije realno da pričamo kako ćemo da pobedimo najbolju domaću ekipu, ali nije nemoguće. Kup i manjim klubovima ostavlja nadu u podvig. U formi smo i idemo da odigramo dobro. Poštujemo Crvenu zvezdu, koja je u najboljem ritmu i daje četiri, pet golova po utakmici. Hoćemo da popravimo sliku od prošlog puta, kada smo bili na nekom početku. Brzo smo primili golove u Beogradu i delovali nemoćno", rekao je Sivić.

Crvena zvezda i Novi Pazar igraju u sredu od 18.30 na Stadionu Rajko Mitić, utakmicu polufinala Kupa Srbije.

On je ocenio da je Crvena zvezda institucija na ovim prostorima, rekao da je poštuje koliko i klub koji predvodi, ali da je prilično kompetentan da veruje u mogućnost iznenađenja.

"Ne bih trošio reči o svetskom prvaku i našem najtrofejnijem klubu, koji dobro igra i ima kvalitetan tim. Vodi ih proslavljeni trener, koji je takodje institucija. Ne znam šta bih još dodao. Poštujemo ih jednako kao i nas. Igramo dobro, a videćmo koliko je to dovoljno za Crvenu zvezdu. Idemo da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo podvig. Lično, pravio sam slične podvige nekoliko puta", naveo je Sivić.

Pazarci gostuju Crvenoj zvezdi izmedju važne pobede nad Metalcem u Gornjem Milanovcu (3:0) i još jedne bitne utakmice u borbi za opstanak u Super ligi Srbije, protiv Radnika na Džaizkoin areni.

"Najvažnija je prva sledeća utakmica, iako je i u nedelju moranje. Imamo dovoljno vremena i igrača da sutra sastavimo kvalitetan tim. Ibrahim Mustafa nema pravo nastupa jer je na pozajmici upravo iz Crvene zvezde. Hvala im na tome, mnogo nam je pomogao. Mustafa Mujezinović je povredjen i verujem da će se oporaviti do Radnika, a Luka Ratković ima kartone. Ostali su tu i čekaju šansu", kazao je Sivić.

Vezni fudbaler Stefan Lončar, koji je ove sezone odograo najviše minuta za tim Novog Pazara, rekao je da je njegova ekipa sveža i spremna za Crvenu zvezdu.

"Imamo pravo da se nadamo. Znamo šta je Crvena zvezda, ali se svakako nećemo predati. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu. Podigli smo se u poslednjem periodu, igramo dobro. Oni možda igraju i bolje od nas, ali ćemo se potruditi da im pokvarimo planove", najavio je Lončar.

Novi Pazar je ove sezone dva puta gubio od Crvene zvezde u prvenstvu, kao domaćin rezultatom 0:4 i u Beogradu sa 0:5.

"Ne smemo da primamo jeftine golove i da kapituliramo u prvih 10 ili 20 minuta. Oni igraju svoju igru i čekaju da otvore protivnika. Moramo u tome da ih sprečimo jer posle toga mogu da udju u nervozu. Ako uspemo to da uradimo, njima onda postaje teže, a nama lakše", naveo je Lončar.

U drugom polufinalu u sredu od 16.30 u Beogradu igraju Partizan i Vojvodina.

Trofej u Kupu brani Zvezda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke