Pazarci izdržali 80 minuta sa igračem manje, dali evrogol, a onda katastrofalna greška...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.10.2021.
18:35
Izvor: Sportske.net

Na kraju, i jednima i drugima po bod.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U utakmici 14. kola Linglong Superlige Srbije, Napredak i Novi Pazar su večeras u Kruševcu igrali nerešeno, 1:1.

Veliki problem za Pazarce bilo je prerano isključenje Nemanje Mladenovića koji je već u 10. minutu morao u svlačionicu, pa je novi trener gostujućeg tima Dragan Radojičić odmah morao da menja planiranu strategiju.

Ipak, odlično su Pazarci odolevali, ekipa Napretka dugo nije uspevala da stavi golmana Nikolu Vujanca na ozbiljnija iskušenja.

A onda, 70. minut meča i Novi Pazar je iznenada poveo. Bio je to prelep gol Stefana Lončara, koji je natrčao na jednu odbijenu loptu i sa preko 20 metara iskosa sa desne strane je smestio u bliži ugao gola nemoćnog Nikole Vasiljevića - 0:1.

Ovaj gol je razbesneo trenera Napretka Milana Đuričića koji je odmah pozvao gotovo sve svoje igrače ''na raport'' pored aut linije.

To je bio signal da Kruševljani krenu na sve ili ništa, a do izjednačenja su stigli u 80. minutu golom Petra Kunića, ali posle neverovatne greške golmana gostiju Vujanca! Kunić je šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane, ali ta lopta je išla pravo u Vujanca, izgledalo je da neće imati problema da je zaustavi, međutim ona mu je prošla i kroz ruke i kroz noge i završila iza gol linije - 1:1.

U samom finišu još po jedna prilika na obe strane, a posebno je izgledna bila kontra Novog Pazara preko Luke Ratkovića u nadoknadi vremena, kada je Nikola Vasiljević odličnom intervencijom sačuvao bod Napretku.

Domaći su ipak imali vremena da još jednom uzvrate u poslednjim sekundama meča, kada je Kunić petom šutirao, okrenut leđima golu, ali se ovoga puta Vujanac nije dao iznenaditi.

Posle večerašnjeg remija, Napredak se na tabeli izjednačio sa četvrtoplasiranim TSC-om sa 20 osvojenih bodova, a Novi Pazar ima samo osam na poslednjem mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke