Pešić deset sati bez gola - Hoće li proraditi u Lučanima?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.04.2018.
13:59
Izvor: Sportske.net

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić pokušaće da prekine golgeterski post u Lučanima iako ističe da mu individualni učinak ne predstavlja prioritet.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Kada je pogodio mrežu Vladana Đogatovića u 72. minutu utakmice 23. kola Super lige Srbije sa Javor Matisom, najbolji strelac i asistent u timu Crvene zvezde Aleksandar Pešić verovatno nije mogao ni da pretpostavi da ga u narednih mesec i po dana čeka golgeterski post.

Poslednji pogodak u crveno-belom dresu Pešić je postigao 17. februara u duelu sa Javor Matisom, a od tog momenta je odigrao 630 minuta takmičarskog fudbala a da nije uspeo da se upiše u strelce.

Mnogi smatraju da je razlog za krizu u formi promašaj u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope sa moskovskim CSKA.

"Ne bih se ja vezivao za to... Prosto, tako se namestilo. Sigurno da mi se taj promašaj motao po glavi desetak dana, ali sam profesionalac i nisam dozvolio sebi da klonem duhom", objašnjava Pešić u razgovoru za "Blic".

Prilika da se prekine negativan niz bilo je mnogo, najbolja svakako u Subotici kada je Pešić promašio jedanaesterac.

"U Subotici i Šapcu su bili loši tereni, Napredak je odlično odigrao na 'Marakani', a i cela ekipa je ušla u neku malu krizu, i eto, sve se nekako namestilo..." dodao je Zvezdin golgeter.

Priliku da stigne do svog 25 gola u tekućoj sezoni Aleksandar Pešić će imati danas u Lučanima protiv ekipe Mladosti.

"Iskreno, ne osećam pritisak. Više se neki drugi opterećuju time nego ja. Naravno da volim da dam gol, ko kaže da mu to nije bitno laže, ali najvažnije mi je da igram za ekipu i da osvojim titulu", zaključuje Pešić.

Navijačima Crvene zvezde ostaje nada da će Šilja ipak proraditi posle duže pauze i da će posle deset sati fudbala bez datog gola uspeti da umreži u Lučanima.

Utakmica 29. kola Super lige između Mladosti i Crvene zvezde igra se danas od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke