Petković: "Ne znam odakle mi snaga da prebrodim sve"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.04.2015.
14:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković vratio se u takmičarski pogon nakon višemesečne pauze zbog povrede ligamenata kolena a uoči završnice sezone osvrnuo se na sve ono kroz šta je morao da prođe tokom oporavka.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kapiten mlade reprezentacije Srbije Marko Petković ponovo se nalazi na raspolaganju treneru Crvene zvezde Nenadu Lalatoviću iako još uvek nije fizički spreman za najveće izazove.

Prethodne nedelje desni bek je bio na klupi a, kako kaže, od trenera zavisi kada će ga baciti u vatru.

"Još uvek nisam 100% spreman, ali polako se vraćam, kroz rad na treninzima. Definiitvno je situacija dobra i sve više i više ulazim u trenažni proces. Siguran sam da ću do kraja sezone biti fizički spreman, a da li ću i koliko igrati zavisi od šefa" kaže Petković.

Mladi reprezentativac Srbije prošao je kroz "pakao" tokom oporavka od povrede prednjih ukrštenih ligamenata a dodatni teret predstavljala je činjenica da je pojedine neuspehe crveno-belih nemoćno posmatrao sa strane.

"Nema ništa gore nego nemoćno sa strane posmatrati ekipu kada ne ide dobro. Sad kad se vratim unazad, ne znam odakle mi snaga da prebrodim sve ovo, a posebno te momente kad su rezultati loši" objašnjava Petković.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra protiv Voždovca, ekipe sa kojom su se crveno-beli sastali poslednji put kada je Marko Petković bio na terenu.

"Očekujem da sad kad je najbitije budemo pravi i da svaku utakmicu odigramo maksimalno dobro. Gledamo prvu narednu utakmicu i isključivo naše dvorište, bez gledanja drugih. Moramo se fokusirati na sebe kako bismo ostvarili dobre rezultate" zaključuje Petković.

Marko Petković je do sada odigrao 27 takmičarskih utakmica za Crvenu zvezdu a priliku da upiše novi nastup čekaće do kraja sezone počevši od subotnjeg duela sa Voždovcem na Vračaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke