Petković: "Odmah sam ušao u oporavak"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.10.2014.
10:33
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Marko Petković uspešno je operisan u sredu na klinici u Rimu odakle je poslao poruku da i pored "ošamućenosti" odmah kreće sa oporavkom.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Desni bek FK Crvena zvezda i kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije Marko Petković uspešno je operisan na klinici u Rimu gde mu je društvo pravio i doktor FSS Željko Đuričić.

Marka Petkovića operisao je čuveni doktor Paolo Marijani pod čijim su se skalpelom ranije našli Frančesko Toti i Darko Lazović. Operacija je protekla u najboljem redu što je potvrdio i doktor Đuričić.

"Operacija je prošla rutinski. Sat vremena po izlasku iz operacione sale počeo je postoperativni tretman aparatom za kontinuirane pasivne pokrete operisanog kolena. Marko se oseća dobro i otimistički je raspoložen. Prof. Marijani je, takođe, optimista. On je pohvalio našeg kapitena i njegov karakter, pa predviđa brži oporavak nego sto je uobičajeno" rekao je za sajt FSS doktor Đuričić.

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije pokidao je ligamente kolena u završnici prvog meča baraža za plasman na Evropsko prvenstvo koje je tim Radovana Ćurčića igrao protiv selekcije Španije u Jagodini.

Sudeći prema izjavi datoj nakon operacije, Petković je rešen da se što pre oporavi i da narednog leta bude deo tima koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

"Još se osećam pomalo ošamućeno od anestezije, osećam bolove ali sam odmah ušao u oporavak, jer me čeka mnogo obaveza na proleće i leto. Moram se što pre oporaviti,  jer me čeka drugi deo sezone, kao i finlni turnir U-21 EP u Češkoj" poručio je iz Rima Marko Petković.

Srpski fudbaler najverovatnije će propustiti ostatak sezone čak i u slučaju da oporavak bude nešto brži od uobičajenog.

Iako je rano za prognoze teško je očekivati da će Petković uspeti da se oporavi na vreme kako bi nastupio na EP za mlade koje se narednog leta održava u Češkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke