Petrić ima plan: ''Treba mi 14 seniora, plus naša deca''. Šta će biti sa Šehovićem, Jovićem, Terzićem...?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.11.2022.
16:34
Izvor: Beta

''Pripreme će mnogo toga reći'', poručio je trener Partizana.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je danas da je 10 bodova za vodećom Crvenom zvezdom veliki zaostatak ali da se crno-beli nisu odrekli borbe za titulu.

"Nismo se odrekli titule, ali minus 10 je velika bodovna razlika u odnosu na protivnika, da i Partizan ima toliko, bila bi velika. Ima dosta da se igra, da se sutra završi ova utakmica (Novi Pazar), pripreme će mnogo toga reći. Ja kao trener moram da dam smernice kako bih voleo da ide prvi tim, ali i fudbalski klub u narednom periodu. Da li ćemo uspeti, da li to možemo svi da uradimo, videćemo. To je proces koji traje", rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 15.30 na svom terenu protiv Novog Pazara utakmicu 19. kola Super lige Srbije, poslednjeg uoči pauze zbog Svetskog prvenstva.

Uoči poslednjeg kola u jesenjem delu šampionata Partizan ima 40 bodova, 10 manje od vodeće Zvezde.

Petrić je rekao da su u Partizanu mladi i talentovani igrači kojima će se pružiti prilika na pripremama da se dokažu.

"Mi svaku utakmicu igramo kao Kup, mojim dolaskom je bilo minus sedam, moglo je da bude minus tri, izgubio sam dva boda protiv Zvezde, dva protiv Javora, a tri protiv Spartaka. Moglo je da bude više bodova sa moje strane i igrača, ali ima dosta da se igra, još dva derbija, mnogo bodova je u igri, a ima i zanimljivih utakmica", naveo je Petrić.

Partizan je krajem jula izgubio u Novom Pazaru 0:1, a nekoliko dana kasnije Petrić je preuzeo ekipu. Upitan da li će njegova ekipa imati dodatni motiv zbog toga poraza, Petrić je rekao da je motiv da se odigra dobra utakmica, da se pruži maksimum i da se osvoje tri boda.

"Nadam se da će svi biti spremni. Protiv Spartaka je bilo dosta mrtvo, bili smo spori, pretrčali smo istu kilometražu, ali nije umor samo da li trčiš, videlo se po pasu, skoku, udarcima. Nadam se da će igrači biti sveži sutra", dodao je on.

Petrić je mislio na utakmicu koju je njegova ekipa izgubila u četvrtak na svom terenu od Spartaka sa 0:1, golom u 86. minutu.

"Razgovarao sam sa igračima sutradan, vidi se da su neraspoloženi, ali moraju da shvate da to moraju da zaborave u roku od maltene sat vremena i da se sve svodi na dokazivanje. Sve što je lepo ljudi brzo zaboravljaju, a sve što je bilo loše možda više pamte. Sigurno da im je teško posle poraza, verujem da jedva čekaju da počne utakmica, da ponovo uđu u neki kolosek", naveo je on.

Govoreći o Novom Pazaru, Petrić je rekao da će ta ekipa doći rasterećeno da igra pošto je sakupila dosta bodova.

"Iskusna ekipa, dobro nameštena, imaju trenera (Damir Čakar) koji voli da igra ofanzivni fudbal. Nadam se da će sutra biti mnogo drugačije nego protiv Spartaka, da će moji igrači biti mnogo svežiji i da ćemo uspeti da nadjemo prostor između linija, da osvojimo tri boda i idemo polako na odmor. Novi Pazar je totalno rasterećen, može da se postavi kako njiima odgovara, ali siguran sam da će da bude otvorena igra", rekao je Petrić.

"Čakar je kao igrač imao sposobnosti i videćemo da li će sutra protiv nas pokušati da igra. Bio je igrač koji je dovodio navijače na stadion. Bitno je da budemo mnogo brži u razmišljanju. Mijić je iskusan igrač, zna fudbal, ima dobar prekid, ali ima tu dosta igrača. Ako kiksnemo mogu da naprave problem, ako ne kiksnemo nemamo čega da se plašimo", naveo je Petrić.

Trener crno-belih je rekao da će predstojeća pauza mnogo toga doneti, da se vidi pre svega u kom pravcu ide klub, a da će pripreme pokazati mnogo u vezi sa igračkim kadrom.

"U rotaciji Šehović, Jović, Terzić nisu dobijali toliko prostora kao drugi igrači i o tome ćemo Ivica Kralj i ja da porazgovaramo da vidimo kako da otvorimo prostor mlađim igračima. Meni je potrebno 14 igrača na seniorskom nivou, a ostalo da deca iz naše škole polako dobiju šansu. Ima dosta da se igra, tu je i Evropa pa ćemo videti u pripremnom periodu", dodao je on.

Petrić je rekao da će uz ekipu na pripremama biti nekoliko igrača iz omladinske škole, ali i mlađi od njih.

Upitan da li će igrači uz osmeh završiti sezonu ako pobede, Petrić je rekao da je ekipa pružila maksimum.

"Mnogo je utakmica odigrano, kad kažem da su umorni, neko pominje evropske igrače, ali njima je genetika da se oporave za 24 sata, a u srpskom fudbalu nemamo toliki broj igrača koji mogu brzo da se oporave da mogu da odigraju za tri dana novu utakmicu. Imamo dvojicu, trojicu takvih, nadam se da ćemo sutra pobediti. Bitno je da odu kućama, da budu sa porodicama, da se odmore", naveo je on.

"Ja za sada uživam, voleo bih da svojim iskustvom i znanjem da pomerimo neke stvari u fudbalskom klubu Partizan, a da li ćemo uspeti videćemo. I dalje spavam po osam, devet sati, možda se nekad probudim i pomislim da li su ušli u blok protiv Spartaka, ali nastavim da spavam. To najbolje mogu da kažu moju ukućani, a oni generalno ne vole mnogo da me vide kući, bolje da sam ovde. Za sada je u redu", rekao je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke