Piksijeva prečka u Italiji '90 nas je udaljila od polufinala SP, vreme je da to kao selektor nadoknadi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.12.2021.
22:02
Izvor: Sportske.net

Srbija u polufinalu Mundijala? Lepo zvuči...

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije oduševila nas je igrama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija, a pogotovo pobedom u odlučujućoj utakmici protiv Portugalije u Lisabonu.

Srbija je taj meč dobila sa 2:1 i izborila direktan plasman na Mundijal u Kataru, a Portugalci će svoju šansu tražiti kroz baraž.

Sada su nam svima apetiti porasli, verujemo da bi ''Orlovi'' mogli daleko da doguraju sledeće jeseni u Kataru, a to im je večeras poželeo i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić tokom godišnje konferencije za medije. 

''Moja želja, a upućujem to i selektoru Stojkoviću i svim našim fudbalerima, da u drugoj polovini godine uđemo u polufinale Svetskog prvensta i ja sam siguran da će ti momci to da urade. Kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno možemo da budemo najbolji. Verujem u njih i ovo je želja koja nema veze sa poslom, ali dao sam sebi za pravo da je kažem javno i nadam se da mi niko neće zameriti. Pre svega, nadam se da mi Dragan Stojković i fudbaleri neće zameriti. Možda sam im veliki teret stavio na leđa'', izjavio je predsednik Vučić.

Naša reprezentacija je uoči raspada Jugolavije bila nadomak plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u Italiji. Protiv Argentine predvođene Maradonom, Jugolavija je igrala 0:0 posle 90 minuta, isti rezultat je bio i posle produžetaka, ali su Argentinci prošli u polufinale boljim izvođenjem penala. Jedan od tragičara u našem timu tada je bio danas aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi koji je pogodio prečku na startu penal-serije, a kasnije su neprecizni bili i Hadžibegić i Brnović.

Mundijal u Kataru je sjajna prilika da Piksi sa svojim igračima uradi to što je propustio pre nešto više od tri decenije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke