Piksijeve želje, 10, 20 godina u reprezentaciji i slavlje na ulicama!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.04.2021.
10:57
Izvor: Sportske.net, b92.net

Čekamo i takav razvoj situacije, nedostaje nam...

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Šta je cilj Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciji Srbije?

"Moj fokus je da naša ekipa bude kompaktna, da igra zanimljiv, hrabar fudbal, da se pokaže kolektivni i patriotski duh, koji je bio prisutan, ali želim ga više. Da li će rezultat ili bodovi doći? Ne znam... Ali biće kao posledica šta smo uradili ili nismo. Sedam bodova je OK, nismo izgubili, nerešeno smo igrali sa Portugalom, a morali smo da dobijemo bez obzira što smo gubili 0:2", rekao je Piksi za "B92" u intervjuu sa našim kolegom Milošem Simanovićem.

Potom se iznervirao jer je veći deo nacije smatrao da ne možemo da pobedimo Portugalce, a dokazalo se suprotno, imali smo veliku šansu. 

"Zašto mislite da Portugal ne može da se pobedi? Zašto je to shvatanje u Srbiji? Gde piše da su nepobedivi? Ako mi to objasnite razumeću. Pa što se takmičimo, da gubimo? Ne, nego da bismo pobedili. I ne postoji ekipa na svetu od koje ćemo se plašiti, jer ko pokaže strah, a to vidim neće igrati. To je vrlo prosto", rekao je Stojković. 

Još jednom je napomenuo da je atmosfera fantastična u reprezentaciji Srbije, ali i da to nervira pojedince. 

"Vidim da je atmosfera zaista odlična, što neke možda nervira neke. Neke, ove što ne vole baš rezultate naše", istakao je Piksi. 

Koliko ćemo gledati Piksija na klupi Srbije imajući u vidu da ima ugovor do 2024. godine?

"Možda budem 10, 20 godina. Da li sebe vidim na EP u Nemačkoj? A gde bih se video? Ne priznajem poraz, hoću visoke ciljeve. To mora da bude prioritet. Tada će biti 24 godine od poslednjeg EP Srbije (bio na istom kao igrač prim. aut), nećemo 24, ali hoćemo tad. Moramo! Nije to obećanje, obećanje ludom radovanje... Obećavam da ćemo se boriti, ja mislim da ćemo ići, ali šta može da se desi", kaže Dragan Stojković Piksi. 

Cilj u ovim kvalifikacijama je jasan. 

"Puna 'Marakana', plasman na Katar i proslava na ulicama. Tu smo da narod učinimo srećnim i ne smemo da propustimo šansu. Dugo čekaju na uspeh, nećemo razočarati. Izgaraćemo i dati maksimum maksimuma. U to nemojte da sumnjate", kaže Stojković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke