Plej-aut: Spartak bolji od Čukaričkog, remi Metalca i Radnika

Autor: Beta Beta
subota 13.05.2017.
21:34
Izvor: Beta

Fudbaleri Spartaka pobedili su danas na Banovom brdu ekipu Čukaričkog sa 2:1 u 35. kolu Super lige Srbije.

Epa/Facundo Arrizabalaga/Sportske.net
Epa/Facundo Arrizabalaga/Sportske.net

Povezane vesti

Golove za Spartak postigli su Djordje Ivanović u 20. i Ognjen Mudrinski u 42. minutu, dok je strelac jedinog gola za Čukarički bio je Obeng Regan u 30. minutu.

Čukarički i Spartak posle petog kola plej-aut grupe imaju po 29 bodova i nalaze se na deobi prvog mesta.

Utakmica izmedju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe plej-aut grupe Super lige nije imala takmičarksi značaj, pošto su oba tima i pre ovog kola izborili opstanak u najjačem rangu srpskog takmičenja.

Ekipe Nenada Lalatovića i Andreja Černišova otvoreno su ušle u utakmicu, a prvi do gola stigao je Spartak. Subotička ekipa je povela golom Ivanovića u 20. minutu, koji je pokupio odbijenu loptu posle šuta Ognjena Mudrinskog i sa nekoliko metara zatresao mrežu Čukaričkog.

Čukarički je posle primljenog gola preuzeo inicijativu, a do izjednačenja stigao je 10 minuta kasnije udarcem Regana sa oko 16 metara.

Ekipa Čukaričkog je pet minuta posle izjednačenja imala idelnu priliku da dodje do preokreta, ali je golman Spartaka Miloš Ostojić odbranio penal Marka Docića, kod kojim je i minut ranije napravljen faul.

U 42. minutu Spartak dolazi do nove prednosti i to posle greške u odbrani "brdjana". Mile Savković je na oko 30 metara od gola oduzeo loptu Petru Jovanoviću i povukao kontru svog tima, te je proigrao Mudrinskog koji u situaciji jedan na jedan nije imao problema da savlada Pajovića.

U drugom poluvremenu uglavnom se igralo na polovini gostiju, ali ekipa Nenada Lalatovića nije uspela da dodje do izjednačenja.

Najbolju priliku propustio je Radonjić u 64. minutu kada je posle solo prodora snažno šutirao sa 16 metara, ali je golman Spartaka "paradom" odbranio njegov šut.

Fudbaleri Metalca i Radnika odigrali su nerešeno 1:1. Radnik je treći na tabeli plej-of grupe sa 24 boda, dok je Metalac šesti sa 18 bodova koliko ima i Borac koji je u zoni ispadanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 14.05.2017
08:13

Eto kolko je ovo dobar sistem takmičenja kad već 3 kola pre kraja utakmica nema takmičarski značaj. Ko nam sedi u fudbalskim foteljama čak je i dobar.