PLS - Lazetić debitovao porazom, Teleoptiku treba čudo za opstanak!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 15.04.2019.
20:09
Izvor: Sportske.net

Promena trenera nije dala rezultat u Teleoptiku, pošto je filijala FK Partizan doživela poraz u Kruševcu pod vođstvom Žarka Lazetića.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pokušali su u Humskoj sa šok terapijom pred gostovanje Teleoptika u Kruševcu, ali je filijala crno-belih doživela novi poraz u Prvoj ligi Srbije.

Poslednja utakmica 33. kola Prve lige Srbije završena je trijumfom ekipe Trajala 3:1 (0:0) čime su Teleoptiku ostavljene teoretske šanse da se spasi ispadanja.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu utakmice na stadionu "Mladost", ali daleko od toga da su izostala uzbuđenja. Gosti su prvi zapretili posle kornera u 8. minutu, ali je kapiten Luka Čermelj loše zahvatio loptu i poslao je daleko van okvira gola iz jako dobre pozicije.

Minut kasnije ekipa Trajala odgovara preko Milorada Savića koji odlično zahvata loptu posle prekida, ali se u toj situaciji istakao golman "Optičara" Đorđe Vukanić.

Završnicu prvog dela igre obeležile su šanse u kojima su se našli Usman Marong i Ivica Jovanović. U prvoj situaciji lopta je prohujala tik pored stative, posle udarca Jovanovića golman Teleoptika je odlično reagovao i otklonio opasnost.

Nastavak utakmice doneo je još više uzbuđenja i to zahvaljujući ranom golu domaćeg tima. Posle dobrog napada koji je vodio Usman Marong loptu je u prostor dobio Ivica Jovanović koji zatim preciznim udarcem donosi vođstvo Trajalu - 1:0!

Upravo je vodeći pogodak Trajala otvorio meč i naterao goste da zaigraju mnogo agresivnije kako bi pokušali da stignu barem do boda. Takav pristup se vrlo brzo isplatio ekipi Žarka Lazetića jer je već u 55. minutu dosuđen penal posle nesmotrene reakcije štopera domaćih Milana Gašića.

Odgovornost je preuzeo Jovan Kokir koji je golmana poslao u donji desni ugao, ali je zato loptu lansirao preko prečke i propustio najbolju moguću priliku da izjednači rezultat.

Nakon promašenog penala šanse su nastavile da se ređaju pred oba gola, Teleoptik je u tim trenucima u životu ostavio golman Vukanić, a zatim je deset minuta pre kraja lopta konačno završila u mreži "Gumara"!

Udarac Jovana Vlalukina sa nekih 20 metara bio je snažan i zbog toga je kontakt koji je lopta imala sa jednim od igrača Trajala na putu ka golu rezultirao rikošetom koji je prevario golmana Nenada Jovanovića pa je Teleoptik stigao do izjednačenja - 1:1.

U poslednjih deset minuta još dve šanse za Teleoptik preko Jovana Kokira i Matije Babovića, a zatim stiže i kazna u sudijskoj nadoknadi vremena.

Najpre je Čermelj oborio Ivicu Jovanovića a sudija Pavle Ilić bez mnogo razmišljanja pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je upravo Ivica Jovanović koji je drugim golom na meču presudio Teleoptiku.

Trijumf domaćih ubedljivijim je učionio Usman Marong u trećem minutu nadoknade. Jedan od najboljih igrača utakmice istrčao je kontru, sačekao da saigrači povuku čuvare na bokove, a onda snažnim udarcem uspeo da savlada Vukanića.

Trajal je tako četiri kola pre kraja stekao deset bodova prednosti u odnosu na prvi tim u zoni ispadanja i tako praktično prebrinuo pitanje opstanka u Prvoj ligi, što se ne može reći za Teleoptik.

Partizanovoj filijali ostaju još četiri utakmice da se spasi ispadanja, a trenutno zaostaje šest bodova za timom koji je prvi iznad crte.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke