Počasni krug zaliven suzama, evo zašto im se Sale raduje!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
21:34
Izvor: Sportske.net

Kapiten crno-belih zahvalan klubu, navijačima i predstavnicima medija. Najjači utisak sa atletske staze tokom počasnog kruga.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić odigrao je poslednju utakmicu pred navijačima kluba u Humskoj. Crno-beli su savladali Proleter u poslednjem kolu Super lige, a Saša Ilić je posle meča poručio da želi da se oprosti osvojenim peharom.

"Nije kraj, imamo utakmicu u četvrtak, ja bih želeo da se oprostim od aktivnog igranja osvojenim kupom, ali sam mislio da je najbolje da se oprostim pred svojim navijačima, na svom terenu gde sam proveo skoro trideset godina svoje karijere", kazao je Ilić.

Današnji meč u Humskoj obeležio je oproštaj kapitena, više od 15.000 ljudi došlo je da pozdravi Ilića, ali je kiša pomalo pokvarila spektakl.

"Danas je bilo izuzetno emotivno za mene. Bilo je emotivno i poslednjih četiri, pet dana kad sam saznao da može da se igra pred publikom. Hvala svim ljudima koji su došli u velikom broju po ovoj kiši i ja im ovo neću zaboraviti", rekao je Saša Ilić.

Vezista Partizana na terenu je proveo 82 minuta. Posle svega što je ove nedelje proživeo tvrdi da mu je bilo najlakše da igra.

"Najlakše je igrati, to sam shvatio. Spremao sam neki govor, ponavljao ga sam sa sobom prethodnih noći, ali znao sam da ne mogu da iznesem. Još jednom hvala, hvala i vama novinarima što smo imali takav odnos kakav smo imali, mislim obostrano korektan. Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati samo ne znam u kojoj ulozi", istakao je Ilić.

Navijači su pripremili veliki broj poruka za kapitena.

"Izuzetno mi je drago. Imam izuzetan odnos sa navijačima Partizana, to se pokazalo i na večerašnjoj utakmici. Desilo se da su padali kiša i grad, ali nema razloga da mi bude krivo. Za mene će ovo ostati do kraja života", rekao je Ilić.

Za kraj, najjači utisak sa atletske staze, a kao odgovor na pitanje hoće li naslednik Nikša jednog dana obući crno-beli dres.

"Bio bih najsrećniji kada bi se to desilo. Rekao sam već, ali moram da ponovim. Kada sam trčao počasni krug, deca sa zelenim markerima... Znam da su to deca Partizana i primetio sam kod većine suze u očima. To znači da im je krivo što odlazim, ali meni je drago što oni plaču jer će jednog dana možda biti u situaciji da budu kao ja", završio je Ilić.

Poslednju utakmicu u dresu Partizana Saša Ilić bi mogao da odigra u četvrtak na stadionu Crvene zvezde. Crno-beli će u finalu Kupa Srbije braniti trofej na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dr Milojević
Monday, 20.05.2019
01:04

Sa Marakane (Rajko Mitić) gomila slika i video a sa Partizanovog stadiona ništa. Strašno !