Pojačanja Partizana na skeneru Stanojevića, da li su mu ispunjene sve želje?

Autor: Ivan Cvetković
petak 09.10.2020.
11:20
Izvor: Sportske.net

Strateg "crno-belih" dao analizu o svakom novajliji.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o ishodu letnjeg prelaznog roka u Humskoj.

U poslednja dva dana stigla su čak četvorica fudbalera - Miloš Jojić, Ivan Obradović, Svetozar Marković i Žan Kristof Bajbek, a malo pre toga i Filip Holender.

Stanojević je svakog igrača ponaosob prokomentarisao uz nadu da će se oni što pre uklopiti u njegov sistem budući da "crno-bele" čeka Večiti derbi 18. oktobra.

"Sve je realizovano što sam želeo. Sve što smo pomislili, taj igrač je došao. Meni su potrebna dva prelazna roka da bih napravio ekipu kakvu želim. U decembru će biti dopuna, ali sve što sam poželeo, dobio sam. Sada nema nepokrivenih pozicija", poručio je Stanojević, a onda prešao na konkretnu analizu.

"Jojić je igrač koji znate šta je uradio ovde, oseća Partizan. Igrao je u Dortmundu, Kelnu, ozbiljnim ligama. Donosi nam ozbiljnost, karakter i što je najvažnije kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina, jer može da igra na četiri pozicije.

Obradović je reprezentativni kalibar, igrao je Svetsko prvenstvo. Donosi nam bolji ulazak u igru, kvalitetniju fazu napada. Ima osećaj pripadnosti klubu. Nije dugo bio u ritmu, ali nadam se da će brzo ući u ritam. Donosi i mogućnost da igramo sa trojicom pozadi, kao levi štoper. Tako bismo imali širok dijapazon i izbor.

Sveta Marković je mlad otišao odavde. Dete Partizana, oseća klub, zna kakav je to teret. Njegova povoljnost jet bonus, insistirao sam na tim igračima. Pojačava nam konkurenciju i donosi drugačije mogućnosti sa bonus igračima.


Zan-Kristof Bajbek

Bajbek mi se najviše dopao od četiri ili pet igrača koje smo gledali. Igrač koji ima odličnu tehniku, nastavak igre, dobru brzinu i završnicu. Nadam se da će nam doneti to. Nije još u ritmu, to bi mogao da bude problem. Zbog korone je završio sa klubom pre sedam meseci, ali trebaće malo strpljenja da dobijemo sve što želimo od njega. On je rešenje za 'devetku'. Holender nije 'devetka', ali može da odgovori tim zahtevima. Imamo i mladog Štulića, odlaskom Matića ostavili smo prostor za njega. Po procenama lekara Štulić će se da desetak dana priključiti ekipi", nada se Stanojević.

Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 09.10.2020
12:00

Rekao je i da mu je bilo vazno da ''bonusi'' imaju iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji. Zakljucak: (svi) povratnici osecaju Partizan, a ''devetku'' ce da igra moj komsija.

avatar
magister
Thursday, 15.10.2020
01:47

Mi imamo mnogo jači i skuplji tim nego što nam treba za LL Ligu, ali možda i moramo tako, jer smo i sa prethodnim timom imali (po mojoj proceni) naj kvalitet, a vidite gde smo na tabeli.

Što se tiče napadača (navešću samo one koji redovno aktivno učestvuju u gol akcijama): Marković, Asano, Stevanović, Suma + došli Holender, Baebek - da ne navodim mlade (Čolić, Štulić, Jović...) koje ćemo ipak malo sačekati.

Sad imamo i zaista dobar broj opcija u sredini: Zdjelar, Šćekić, Natko, Jojić + Stojković, L. Pavlović.

U nedostatku kvalitetnog pravog desnog beka pominje igru s trojicom pozadi... Ta desna strana u defanzivi može da bude problem, bez obzira da li ćemo igrati 3 4 2 1 ili 4 2 3 1, Kad bismo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, brzinu za desnu stranu, a da može da pokriva i štopersku poziciju ima samo Miljković, ali ne uliva previše poverenja. Ostojić, koji je desni štoper (i po meni odličan) nema brzinu za tu formaciju. Nadam se da grešim.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 15.10.2020
20:19

Lutovac? Asano?

avatar
Matara
Friday, 09.10.2020
11:55

Ne bih da budem bezobrazan,ali jel ima neko da je dosao u ritmu nekom,mi dok svakog pojedinca sacekamo ode sezona.