Poleteli i ''Zmajevi'' posle 50 dana!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.05.2020.
13:03
Izvor: Beta

Fudbaleri Voždovca nastavili su danas rad na svom stadionu nakon tačno 50 dana pauze zbog pandemije korona virusa.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ekipa Voždovca treniraće uz poštovanje mera opreza koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije.

"Svi se radujemo povratku na teren i željni smo rada. Situacija je i dalje specifična i videćemo šta nam donose naredni dani i kako će sve izgledati. Drago mi je zbog igrača, njima je mesto na terenu, imaju privilegiju da se bave najlepšim poslom na svetu i ovo je bila zaista duga pauza za njih", rekao je trener Voždovca Jovan Damjanović.

Kako je istakao, fudbal je za njih više od posla, "neopisiva ljubav", ali zdravlje mora biti iznad svega.

"Zbog toga moramo poštovati striktno sve preporuke nadležnih i strpljivo čekati da se vratimo fudbalu kakav svi poznajemo. Radićemo u grupama po osam igrača i dva trenera, imamo jasne protokole pre i nakon svakog treninga i čekamo dalja uputstva", dodao je on.

Kapiten Voždovca Nemanja Nikolić ne krije da je očekivao brži povratak na teren, ali ga je, kao i sve, korona virus neprijatno iznenadio.

"Šta reći, konačno smo dočekali rad na terenu. Ovakvu situaciju nisam doživeo nikada u karijeri i nadam se da neću nikada više. Očekivali smo da će brže doći dan povratka na teren, ali nas je situacija sve neprijatno iznenadila. Najbitnije je da je cela ekipa zdrava i spremna i da se polako vraćamo u normalan ritam treninga i života",
rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da rezultati Voždovca pred prekid prvenstva "nisu bili sjajni" i istakao da se nada da će njegova ekipa, ako se prvenstvo nastavi, moći da podigne formu i postigne bolje rezultate.

"Čudno je započinjati pripreme u terminima kada smo inače prvenstva privodili kraju, ali šta je tu je, samo da smo svi zdravi i da se čuvamo", rekao je kapiten Voždovca.

Doktor kluba Veselin Aleksić naglasio je da se na "krovu" striktno poštuju svi propisi nadležnih organa. Kako je naveo, pre svakog treninga će svi učesnici popunjavati upitnik o mogućim simptomima korona virusa i biće im merena telesna temperatura.
-
Bonus 10
-
"Svi su u obavezi da koriste zaštitnu opremu, masku i rukavice, pri dolasku i odlasku sa treninga i svaki igrač na terenu mora biti sam u minimum 10 kvadratnih metara. Na više punktova na samom stadionu postavljeni su gelovi i dezinfekciona sredstva za dezinfekciju ruku.

Igrači i treneri će prvih dana dolaziti u svojoj opremi i neće koristiti svlačionice dok ne obezbedimo dovoljno dezinfekcionih sredstava da bismo mogli da svlačionicu zajedno sa tušenima kompletno dezinfikujemo pre i nakon svakog treninga", rekao je on.

Ako se prvenstvo nastavi, Voždovac bi u prvoj nastupajućoj utakmici u okviru, 27. kola Super lige, igrao protiv ekipe Mačve u Šapcu.

"Zmajevi" trenutno zauzimaju deveto mesto na tabeli Super lige Srbije sa osvojenih 35 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke