Poluvreme - Zvezda bliža golu, suze Ričmonda Boaćija

Autor: Darko Mitrović
nedelja 01.03.2020.
18:52
Izvor: Sportske.net

Malo pravog fudbala u prvih 45 minuta. Zvezda ipak ofanzivnija, konkretnija, imala je par odličnih prilika, ali je ostala i bez povređenog Ričmonda Boaćija.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme 162. večitog derbijana stadionu ''Rajko Mitić'', na semaforu stoji Crvena zvezda - Partizan 0:0.

Uvodne minute meča obeležile su tenzije na terenu, nekoliko oštrijih startova Zvezdinih fudbalera, Degeneka, pa Gobeljića i Boaćija, na Sadiku, Sumi i Miletiću. Sudija Lazar Lukić je pokušavao da smiri situaciju.

Prvi detalj oko koga će biti diskusije dogodio se u osmom minutu, Suma je proturio loptu kroz noge Milunoviću, na ulasku u kazneni prostor vezista Partizana je pao posle kontakta sa Zvezdinom štoperom, ali sudija Lukić nije smatrao da je ovo dovljan razlog za prekršaj ili jedanaesterac.

Prvi šut u okvir gola izveo je Željko Gavrić u 15. minutu, kada je kapiten Partizana Vladimir Stojković bez problema intervenisao, a Njegoš Petrović je šest minuta kasnije uputio mnogo nezgodniji udarac, opet iskosa sa leve strane, kada je Stojković bio veoma ljut na svoje defanzivce.

Nove varnice na terenu u 22. minutu, počelo je laktom Sejdube Sume na Njegošu Petroviću, pričao je i nervozni Degenek još jednom, stvorila se velika gužva, na kraju Suma prolazi sa žutim kartonom.

U 30. minutu velika greška Milunovića, poklonio je loptu Sumi koji je mogao da bira da li će uposliti Asana ili Sadika, odlučio je da solira i ova obećavajuća situacija za Partizan je propala.

Tri minuta kasnije, prvi veliki problem u ekipi Crvene zvezde. Ričmond Boaći se posle još jednog duela sa Miletićem požalio na povredu, nije mogao da nastavi meč i u suzama je napustio teren.

Njegovo mesto u postavi Zvezde je zauzeo Aleksa Vukanović.

I već u 37. minutu sjajna prilika za Vukanovića, stopostotna,posle odličnog prodora i centaršuta Veljka Nikolića sa leve strane, ali Zvezdin napadač je, neometan - promašio loptu.

Pritisak Zvezde postajao je sve jači u tim trenucima. Partizan je bio sabijen u svoj kazneni prostor. Ponovo oštar centaršut po zemlji sa leve strane, ovoga puta Jovančić za Bena, čiji je šut izblokiran, na odbijenu loptu natrčao je Gavrić, ali nije bio precizan.
-
Baner
-
- - - - - - -

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Sunday, 01.03.2020
20:12

Gomila panjeva na obe strane uz po neki izuzetak.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 01.03.2020
20:09

6 tvitova zvezdaša, 2 partizanovaca.. Nepristrasno skroz sporCZke net 😂

avatar
Колатерална Штета
Sunday, 01.03.2020
20:08

Sudija jako loš...

avatar
paok
Sunday, 01.03.2020
20:07

Ocajan fudbal a posebno Partizan. Ne znam jel Savo naredio da se ne napada. Koiko kikseva stopera a mi ni da krenemo.

avatar
amco
Sunday, 01.03.2020
20:04

Gubljene vremena.

avatar
Petar Petar
Sunday, 01.03.2020
20:03

Los Partizan u prvom poluvremenu. uvukli su nas u nervozu odmah na pocetku, to udaranje bez lopte taj seljacki mentalitet. Gobeljic za start nad Sumom ni faul, a trebao bi da slavi da je dobio zuti, uvaljivanje laktova u skoku nekoliko puta bez i faul da se svirne a zuti je vec naucna fantastika. Partizan najtanji tamo gde se i ocekivalo na desnoj strani i generalno sve sto je Zvezda imala opasno je nastalo iz nasih neiznudjenih gresaka. Pavlovic igra najgore poluvreme od kad je debitovao za Partizan, svaku loptu je pogresno ispucao i najvece Zvezdine sanse su upravo posledica njegovih ispucavanja koja odu pedeset metara u visinu i tri u daljinu. I jos jedna stvar, ja sam mislio da je Tosic igrac koji ne trci ni malo, ali sam ukapirao da je za Markovica Tosic Kenijski maratonac. Sve u svemu, Zvezda za nijansu bolja samo iz razloga sto je konkretnije koristila greske nasih igraca dok smo mi na par poklonjenih lopti odigrali kao klasicni amateri.

avatar
Vladkoljac
Sunday, 01.03.2020
20:02

Milunovicu otisao procesor,jovancic ne veze ,ubaciti rovito Boacea moze samo Stankovic.