Poluvreme - Zvezda vodi, ''Delije'' hvale svog ''Van Bisaku'', ali neke druge nisu poštedeli kritika!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.11.2020.
18:22
Izvor: Sportske.net

Završeno prvih 45 minuta u Novom Sadu.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda posle prvog poluvremena vodi protiv Vojvodine na ''Karađorđu'' sa 1:0, iako je sam početak meča nagoveštavao drugačiji razvoj događaja.

Već 39. sekundi meča Vojvodina je imala prvu veliku priliku. Stvorila se gužva na ivici Zvezdinog kaznenog prostora, Mrkaićev pokušaj je izblokiran, onda je Čović odlično šutirao, pod prečku, ali je Zvezdin kapiten Milan Borjan izvanredno reagovao i sačuvao mrežu.

Pritisak Vojvodine na početku meča potrajao je nekoliko minuta, tri kornera su izveli Novosađani u prva dva minuta, potom i slobodan udarac u visini kaznenog prostora gostiju, iskosa sa leve strane. Drinčić je direktno šutirao u gol, ali Milunović je glavom izbio loptu ispred gol linije.

U 17. minuru dobra akcija Crvene zvezde, Ivanić je uposlio Bena koga je pred kaznenim prostorom zaustavio Devetak i sudija Simović ne samo što je dosudio slobodan udarac, nego je Devetku pokazao i žuti karton. Ben je i izveo slobodan udarac, ali lopta je prohujala iznad prečke.

Ipak, Zvezda je sve više preuzimala kontrolu dešavanja na terenu i rezultat je stigao u 26. minutu meča. Kanga je na desnoj strani poslao loptu Gajiću, potom je Gabonac ''razvukao'' odbranu domaćih utrčavanjem na desnu stranu, što je Zvezdin bek iskoristio da uputi udarac, lopta je na putu ka golu zakačila Devetka i prevarila golmana Vukliša - 0:1.

Vojvodina je mogla da uzvrati četiri minuta kasnije, kada je Eraković neoprezno startovao na Bjekovića na ivici kaznenog prostora, Drinčić je izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid i iznudio samo novi korner posle kog nije bilo veće opasnosti za Zvezdinu mrežu.

Na drugoj strani, Ivanić je posle greške Bralića na sredini imao priliku u 36. minutu, ali je loptu sa ivice kaznenog prostora poslao tik pored desne stative.
-
baner
-
- - - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Sunday, 22.11.2020
19:36

Zaista zao mi je Erakovica, covek valjda igra na pogrsnu poziciju, ali stvarno mi je zao, kako god ima loptu me ihvati groznica, samo obratite paznju iamo dve dobre intervencije, one kad je zaustavio kontra napad sto je izasao ispred igraca Vojvodine i onaj start za aut. Prva greska na prijemu, druga zamalo da napravi penal bez ikakvog pritiska i trece ono kad je vratio loptu Borjanu sa 60m, ma mislim, nek na je Bog u pomoc. Da se razumemo, znam ja da je mlad, da greske moraju da se dese, ali mene brini sto kod njega ne vidim nikakav napredak. Za Njegosa necu da pricam, za Pankova moram da kazem da je poceo malo ozbiljniji da bude, da ne napravi one glupe pasove/kikseve pa nekako zadnje dve tekme igra ok, ako nastavi ovako moda i bude dobar bek, jer sve ima, visinu, jako telo, skok, nema paniku, pa ajde da vidimo! Srecno Zvezdo do nove pobede, bas bih hteo da nastavimo pobednicki niz, pre putovanja u Belgiju.