Posle ''Bambija'', i Ljuba Fejsa završio karijeru: ''Nije loše, 23 titule...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.10.2024.
21:20
Izvor: Sportske.net

Još jedna generacija odlazi sa fudbalske scene.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nekoliko dana posle Zorana ''Bambija'' Tošića, još jedan bivši reprezentativac Srbije i fudbaler Partizana Ljubomir Fejsa odlučio je da i zvanično okonča svoju profesionalnu fudbalsku karijeru.

Fejsa ima 36 godina, igrao je na poziciji defanzivnog veznog igrača i može se pohvaliti da je sa Partizanom, Olimpijakosom i Benfikom osvajao i titule i nacionalne kupove, ukupno čak 23 trofeja, a svojevremeno je bio i rekorder u Srbiji kada je u pitanju obeštećenje koje je Partizan platio za njega (1.2 miliona evra), kada je iz kulskog Hajduka 2008. godine prelazio u klub iz Humske.

Povodom završetka karijere Fejsa se oglasio podužom objavom na Instagramu koju u nastavku prenosimo.

''Dugo sam čekao da ovo postavim, objavim. Teško mi je i dalje da se oprostim od fubdala u igračkom smislu, ali vreme je za to iako stalno odlažem. Nije lako reći zbogom posle skoro 20 i nešto godina igračke karijere.

Zahvalio bih se klubovima u kojima sam igrao, predsednicima, trenerima uz koje sam napredovao, učio, terapeutima, doktorima, svim mojim saigračima uz koje je igranje bilo zadovoljstvo.

Završavam sa 23 titule, nije loše (smeh). Mogao sam možda još, a možda i ne, sve je ovako trebalo da bude kako je dragi Bog odlučio i ništa ja tu ne bih menjao. Ni moje povrede, ojačale su me i napravile od mene ratnika. 

Rad, istrajnost, disciplina i ljubav su me vodili da uvek budem najbolja verzija sebe. Hajduk, Partizan, Olimpijakos, Al Ahli i moja najvoljenija Benfika i reprezentacija Srbije će mi zauvek ostati u srcu. Olimpijada je bila posebno iskustvo. Hvala vam svima dragi saigrači, prijatelji što smo delili pobede i poraze, a najviše hvala mojoj porodici koja je uvek bila uz mene, a bilo je teških dana. Moja supruga i deca su uvek bili uz mene. Žrtva za drugog je najveći dokaz ljubavi, hvala vam za sve.

Hvala i svim navijačima koji su me podržavali sve ove godine.  Srbima, Grcima, Saudijcima, a posebno hvala Portugalcima, fudbal je uz vas imao posebnu čar. Najlepše moje fudbalske godine su bile uz vas. Hvala i onim klubovima koji su želeli da me dovedu,  ali viša sila nije dala.

Ovde je kraj jedne igračke karijere, ali i novi fudbalski početak u nekoj drugoj ulozi. Veliko hvala svima“, napisao je Fejsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke