Posle ''Orlova'' zablistali i ''Orlići''!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.10.2020.
19:55
Izvor: Sportske.net

Budi se srpski reprezentativni fudbal!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Još uvek svi prepričavamo veliku pobedu naše ''A'' reprezentacije sinoć u Norveškoj u polufinalu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo, a večeras su nas, posle dužeg perioda, konačno obradovali i mladi reprezentativci Srbije.

Izabranici Ilije Stolice su večeras u Gornjem Milanovcu savladali Poljsku rezultatom 1:0, što im je treća pobeda u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nažalost, lošiji rezultati u prethodnom periodu ostavili su Srbiju bez šansi za plasman na završni turnir, pa je selektor Stolica uoči ovog meča podmladio tim, pripremajući ga već za naredne kvalifikacije.

I već u 11. minutu Srbija je stigla do vodećeg, ispostavilo se i pobedonosnog gola. Kamenović je probio po levoj strani, centrirao na peterac za Tedića koji je uspeva da zahvati loptu, kao ni Gavrić iza njega, na kraju se ona odbija do Veljka Nikolića, koji sa desetak metara pogađa mrežu - 1:0.

Očekivao se odgovor Poljaka, koji se sa Rusima bore za prvo mesto u grupi, ali naša odbrana je odlično funkcionisala večeras.

U 70. minutu Poljaci su imali sjajnu šansu za izjednačenje. Desni bek Gumni je ušao u naš kazneni prostor, šutirao iskosa sa desne strane, lopta je putovala po gol liniji, pogodila stativu, ali na kraju je Svetozar Marković uspeo da interveniše.

Upravo je Marković samo dva minuta kasnije mogao da duplira prednosr Srbije, posle prodora Gavrića po levoj strani, ali poljski golman je uspeo malo da zakači tu loptu, dovoljno da ona prevari Markovića koji sa pet metara nije uspeo ni da uputi šut.

U 75. minutu nova prilika za naš tim, ponovo Gavrić u akciji, ovoga puta je šutirao iskosa sa desne strane, sa nekih 14-15 metara, ali je golman Grabara ponovo sačuvao mrežu.

U finišu su golu gostiju pretili i Tedić i Eraković posle kornera, a na drugoj strani golman Petrović je imao odličnu intervenciju posle još jednog opasnog pokušaja gostiju.

Srbija: Petrović, Eraković, Mićević, Marković, Kamenović, Nikolić, Petrović, I. Ilić, Gavrić, Tedić, Stevanović. Igrali su još: Stuparević, Šehović, Lukić i Bosić.
-
Baner 4
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke