''Pravilo U21'' - Šta piše u članu 60 Propozicija Superlige?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.07.2020.
11:37
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

Na primer, Veljko Nikolić iz Zvezde će u avgustu napuniti 21 godinu, da li će se i posle toga računati kao igrač do 21 godine?

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Od nove sezone u Superligi, sve ekipe će biti u obavezi da u svom sastavu imaju po dvojicu U21 igrača, do 21 godine starosti.

Šta to konkretno znači i od kada će se računati ta starosna granica, objašnjava član 60 Propozicija Superlige za sezonu 2020/21, koji se odnosi i na ograničenje u vezi sa brojem stranaca u ekipi (četiri).

''Pravo  nastupa  imaju  i  strani  igrači  (igrači  koji  nemaju  zvanično državljanstvo Republike Srbije) i to u sezoni 2020/2021 četvorica stranih igrača, po klubu na jednoj utakmici koji se unose u zapisnik-protokol.

Počev od takmičarske sezone 2020/2021 fudbalski klubovi koji učestvuju u takmičenju Super lige Srbije obavezni su da počnu utakmicu sa najmanje 2 (dva) domaća igrača (državljana Republike Srbije) koji su rođeni dana 1.1.1999. godine i mlađi.

Ukoliko  se  za vreme  prvog  poluvremena  utakmice  vrši  zamena  domaćeg  igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj domaćih igrača uzrasta do 21 godine, umesto njega u igru može ući samo domaći igrač uzrasta do 21 godine'', navodi se u članu 60.

Dakle, iako će već od sledećeg meseca (29. avgusta) imati više od 21 godine, Veljko Nikolić koga smo uzeli kao primer, do kraja sezone će se računati kao U21 igrač.
-
Baner 5


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Wednesday, 29.07.2020
14:58

Pravila o broju stranaca su već dovoljno ograničavajuća i glupa, liga sa 20 klubova još gluplja a pravilo U21 NAJGLUPLJE!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
13:45

Pravilo o podeli bodova je uvedeno jer je zvezda mislila da ce tako povecati sanse da dodje do titule tokom plej ofa jer do tada sudije nisu uspevale da kradjama anuliraju bodovnu prednost Partizana, kada su to poceli da uspevaju i kada je zvezda izgubila titulu 2017 trazila je i dobila da se to pravilo ponisti, da nema vise podele bodova. Pravilo o broju stranaca se regulise prema potrebama zvezde u zavisnosti procene zvezdasa koliko kvalitetnih stranaca zvezda ima na radaru, a koliko Partizan u timu. Prosle jeseni je zvezda trazila 8, a kada je videla da nijedan od njih nema pojma dok su Partizanovi medju najboljim igracima lige odlucili su da ostanu na 4 jer bi povecanjem Partizan imao sansu da joj kojim kvalitetnim strancem napravi jos vecu razliku u kvalitetu dok bi zvezda morala da pogodi 8 vise od 4 kvalitetna stranca sto je za njih naucna fantastika. Pravilo o 3% od prodajnih transfera u inostranstvo koje idu FSS je uvedeno da bi FSS uzimao novac od klubove koji prodaju u inostranstvu i time finansirao zvezdu, a najvecu prodajnu vednost naravno ostvaruje Partizan dok FSS zvezdi oprasta dugove, poklanja novac i ne naplacuje koriscenje SC FSS, tako su smislili nacin da Partizan finansira zvezdu. Pravilo o 2 bonus igraca je uvedeno da bi podstaklo tu prodaju, da bi lakse dolazili do tih 3 %, a sto se tice price da je to zbog reprezentacije je cista glupost jer oni bi prvo zvali najtalentovanije igrace u Srbiji u A ili U21 reprezentaciji, a to su Strahinja Pavlovic i Filip Stevanovic, medjutim dok su igraci Partizana prvi nije pozvan u A (jedva je pozvan u U21) dok drugi nije ni u U21. Ova pravila imaju i svoju pozadinu, a to je da SL Srbije ne napreduje na UEFA rang listi tj. da ne ostvari pravo na 2 ucesnika u kvalifikacijama za LS, a razlog je da plan da samo zvezda igra kvalifikacije za LS dok bi ostali trebali da igraju konferencijsku ligu i time se zvezda favorizuje u svemu, od vecih zarada od UEFA, TV prava, prodaja karata, kupovine boljih stranaca, dovodjenje boljih domacih igraca...apsolutno svega. Ako vam je bilo nelogicno da FSS donosi pravila protiv svojih klubova i svoje lige sada vam je objasnjeno zasto to rade - njih nista drugo ne zanima osim crvene zvezde.

avatar
Man united
Wednesday, 29.07.2020
18:52

Ти који тврдиш да Звезда има све филијале у лиги осим Партизана, сада покрећеш спин о правилима и судијским крађама? Ало, рођаче, ако нам се сви склањају, нема теорије да ви освојите титулу чак ни са поделом бодова. Чиста математика. Помињеш ту ограничење од 8 странаца. Па, где је то ограничење? Кажеш да Звезда све одлучује. Чињеница јесте да је Звезда тражила да се повећа ограничење. Ви сте још пре годину дана спиновали како је уведено то правило. Ево, ни дан данас ништа. Чак се више и не помиње... Србија не може да напредује на УЕФА листи ако само један клуб осваја бодове. Ја мислим да је Звезда допринела и превише у последње 3 године. Још имаш образа Звезду да кривиш за бодове. Докле иде ваш безобразлук.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 29.07.2020
13:32

A sta ako se bonus igrac povredi u tokom prvog poluvremena, a trener odluci da nastavi prvo poluvreme bez njega kako bi ga u drugom zamenio igracem koji nije bonus jer nije zeleo da i na klupi ima bonus igrace, vec je preuzeo rizik da bi na klupi imao igrace koji nisu bonusi? Nigde ne pise da klubovi moraju imati jos 2 bonus igraca na klupi tj. 4 u protokolu.

avatar
Miloš Šajn
Wednesday, 29.07.2020
12:47

Strasna glupost nevidjenih razmera....To nigde nema da se igraci dele po godinama....

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
11:40

Najgluplje pravilo koje su mogli da smisle ili preuzmu.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 29.07.2020
12:03

Pa naravno,plus ima 5 izmena,pusti ga minut pa ga zameni,sto mmogi i rade,i samim tim pravilo je toliko smesno da nema dalje,zamazivanje ociju.

avatar
Anti šajberovac
Wednesday, 29.07.2020
15:41

Moraju 2 klinca barem poluvreme. U 2 poluvremenu mogu biti zamenjeni s bilo kim. Ako u 1. Dodje do izmene, takođe mora igrač do 21 da ga menja

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 29.07.2020
13:21

Onda moja greska ako mora tako :D

avatar
Miloš Šajn
Wednesday, 29.07.2020
12:50

Koliko sam razumeo, dva igraca do 21 godine ce morati da budu u startnih 11, i da igraju minimum poluvreme, a i kad ih zamenu takodje zamena mora biti igrac do 21 godine....Svake godine sve gluplja pravila...ovo pravilo i ono sa delenjem bodova je smejurija

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 29.07.2020
12:39

Da, ali, kod nas neces moci tako ako imas samo dva klinca u timu, opet ce morati neki malac da udje 😊