Pred finale Kupa opet počele priče o smeni Đukića, još jedno ime na spisku potencijalnih naslednika?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.05.2018.
10:38
Izvor: Sportske.net, volimpartizan.rs

Miroslav Đukić je izdržao brojne udare nezadovoljnih navijača tokom ove sezone, najnoviji stigao samo nekoliko dana pred finale Kupa.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Iako je sa Partizanom ove sezone izborio plasman u evropsko proleće u Ligi Evrope, iako je na pragu osvajanja trofeja u Kupu Srbije, Miroslav Đukić je za sve to vreme bio (pre)često žestoko kritikovan.

Mnogi nezadovoljni navijači su na njega svalili najveću krivicu za gubitak šampionske titule koju je ove sezone ubedljivo osvojila Crvena zvezda, pa mu je javnost tokom ovog proleća u više navrata predviđala smenu.

Ipak, iskusni stručnjak je sve to istrpeo, pokazao da ima ''devet života'' na užarenoj klupi crno-belih, istrajan da posao makar ove sezone dovede do kraja.

Ali, sezona je na samom kraju, pa se postavlja pitanje šta će se dogoditi posle te utakmice sa Lučancima.

Nove spekulacije su već počele, uz već ranija nagađanja kako je Ilija Stolica ''viđen'' za njegovog naslednika, posle čega je u prvi plan izbio i Vladimir Ivić, za koga je interesovanje pokazao i izraelski Makabi iz Tel Aviva. Usledilo je kasnije i zatišje po tom pitanju, ali ne zadugo...

Sada se pojavilo i jedno novo ime u tim spekulacijama. Portal ''volimpartizan.rs'' lansirao je ovog vikenda nezvaničnu informaciju da je klupi Partizana sada veoma blizu - Željko Petrović.

Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije (18 nastupa), a kasnije i pomoćniku selektora našeg nacionalnog tima, u vreme dok je na klupi ''Orlova'' bio Holanđanin Dik Advokat. Pedesetdvogodišnji Petrović je veliki deo igračke karijere proveo upravo u Holandiji, gde je nastupao za PSV, RKC, Den Boš. U RKC-u je bio i trener početkom trenerske karijere, a ima iskustva iz Japana, u Uravi. Prošle sezone radio je kao trener Den Haga.

Inače, svoje prvo iskustvo u ulozi prvog trenera imao je u portugalskoj Boavisti 2006, kada je odlično startovao, pobedom nad Benfikom, ali su potom usledili loši rezultati i tu se nije dugo zadržao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 20.05.2018
12:38

Koja zamjena teza, sta je to Djukic izdrzao, pa valjda su navijaci mazohisticki izdrzali njegove glupe komentare i sprdacinu od igre Partizana. U ozbiljnom klubu sa odgovornom upravom on nebi sastavio dva Petka. Dao Bog da ih sve neko pocisti...

avatar
brekbaCh1
Sunday, 20.05.2018
12:11

Ajde bezi bre.

avatar
Bianconeri Belgrado
Sunday, 20.05.2018
11:39

Treba dovesti Antica kao sportskog direktora,a Ivica kao trenera,da se pokaze ovima sta je i kako i gde su do skoro bili,da se zavezu jedno 10 titula za redom,pa nek prisvajaju posle oni sta hoce.

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Sunday, 20.05.2018
22:31

hahahahahahhaha do kojeg skoro? :D nikad vise titula niste imali u zivotu od nas ej,vestacki dosli do blizu nas ali sad sledi opet velika razlika ne brini

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 21.05.2018
09:32

Kako nismo imali kad smo vodili 2-0?

avatar
Saša Ilić
Sunday, 20.05.2018
10:57

Tumbaković je najbolje rešenje.

avatar
Malo veliki covek
Sunday, 20.05.2018
10:45

Ako moram da biram od ovih navedenih moj izbor je sledeci: Ivic>Petrovic=Djukic>Stolica ... Da, verujem da bi Stolica bio gori od Djukica... A sto se tice Petrovica, ne uliva mi on neko poverenje da bi bio drugaciji od Djuke, deluje mi kao da bi bio tu negde na istom nivou... Na trenerskoj poziciji mislim da bi dzek pot bili samo Antic, Nikolic, Stanoje. Iskreno, ako ne dodju ova trojica sto sam upravo rekao, voleo bih Tumbu opet kod nas pre Ivica