Preminuo bivši fudbaler Crvene zvezde Dušan Nikolić

Autor: Ivan Cvetković
subota 15.12.2018.
20:48
Izvor: Sportske.net, FK Crvena zvezda

Poznatiji kao Staja, bio je vrlo bitna figura u dresu beogradskog kluba.

Povezane vesti

U Beogradu je u subotu, 15. decembra, u  65. godini života, posle duge i teške bolesti preminuo Dušan Staja Nikolić, jedan od najborbenijih i najsrčanijih fudbalera Crvene zvezda sedamdesetih godina.

Od petlića, preko pionira, kadeta i juniora "Crveno-belih" stigao je do mesta u prvom timu za koji je nastupao deset godina u periodu od 1970. do 1980. godine.

Za to vreme je upisao 307 nastupa i postigao pet golova.

Bio je među najistaknutijim fudbalerima svog vremena. Ostavio je neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi  osvajanjem tri šampionske titule, trofeja Superšampiona Jugoslavije i Kupa ligaša 1973. godine.

Dve godine kao internacionalac proveo je u engleskom Boltonu. Bio je i deo reprezentacije Jugoslavije. Odigrao je 32 meča za omladinsku, a 22 za mladu reprezentaciju Jugoslavije. Za najbolju selekciju je upisao četiri utakmice i postigao jedan gol.

Nakon igračke karijere, Nikolić je završio Višu trenersku školu i sa klupe je predvodio nekoliko ekipa iz Druge i Srpske lige.

Opelo će se održati u ponedeljak, 17. decembra, na Novom groblju u Beogradu od 14 časova, a sahrana je zakazana za 14.30.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke