Prijović ostvario san, Tadić ne može da opiše sreću...

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.10.2017.
23:52
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativci Srbije presrećni su posle večerašnjeg plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a junak odlučujućeg trijumfa nad Gruzijom Aleksandar Prijović kazao je da je sanjao trenutak da postigne gol za nacionalni tim.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se direktno na Mundijal u Rusiji, pošto je večeras golom Aleksandra Prijovića pobedila Gruziju sa 1:0 u poslednjem 10. kolu i tako osigurala prvo mesto u Grupi D.

"Može se reći da je ovo najveći gol u mojoj karijeri. Sanjao sam da postignem jedan bitan gol za državu. Srećan sam zbog plasmana, zaslužili smo ovo. Kada sam dao gol, zahvalio sam se Bogu, jer sam ceo život sanjao na ovo, da mi se ovakva šansa ukaže, uživao sam u trenutku", rekao je Prijović za RTS.

Defanzivac Nikola Maksimović kazao je da je ekipa od starta kvalfikacija verovala u plasman na SP.

"Presrećni smo, za ovo smo se borili. Verovali smo od početka, znali da možemo kao tim da ostavimo srce na terenu. Nije bilo lako, jer su gotovo svi pre večerašnje utakmice pričali da je dobijena, ali to je najteže. Mislim da smo zasluženo pobedili, iako je bilo teško. Prvi smo bili na tabeli gotovo tokom celih kvalfikacija, a današnjom pobedom smo to potvrdili", rekao je Maksimović.

Srbija je kvalifikacije u Grupi D završila na prvom mestu sa 21 bodom, dva više od Irske, a četiri više od Velsa. Austrija četvrta sa 15, dok je Gruzija peta sa pet, a Moldavija poslednja, šesta sa dva boda.

"U ovoj našoj grupi nije bilo izrazitih favorita, kao što su Nemačka i Španija koje su dva, tri kola pre kraja imali 27 bodova i osigurali plasman. Ovde su bile četiri slične ekipe po kvalitetu, Vels, Irska i Austrija, kao i mi koji smo bili autsajderi, ali verovali smo od samog početka da možemo da pobedimo. Rekao sam na prvom okupljanju da će direktno ići na prvenstvo onaj ko bude osvojio 12 bodova protiv Moldavije i Gruzije", kazao je Maksimović.

Jedan od najboljih igrača Srbije Dušan Tadić kazao je da je ekipa zaslužila plasman na Mundijal.

"Ne mogu da opišem sreću... Prisutno je mnogo emocija, posle toliko odricanja i borbe svih nas zajedno. Zaslužili smo ovo. Drago mi je zbog publike i što smo se plasirali na Mundijal. Nismo briljirali na današnjoj utakmici, možda nas je opteretila izuzetna važnost, ali najbitnije je da smo se plasirali. Sada imamo vremena za analizu", rekao je Tadić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
moloh
Tuesday, 10.10.2017
10:11

Ovaj Prijovic komotno na sledecem maskembalu moze da bude Ibrahimovic, lik fizicki neverovatno lici na Ibru, samo malo nos da dotera i pusti brkove.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 10.10.2017
09:23

- Prijo, kako cemo?n- Selektore, lako cemo! :D

avatar
PakyCFC
Tuesday, 10.10.2017
08:03

Osetila se razlika kad je ušao lik u igru.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 10.10.2017
00:50

2-3 kola pre kraja imali 27 bodova 😂😂😂😂 pa kralju 😂😂😂

avatar
Man.United99
Monday, 09.10.2017
23:58

Cestitke Prijovicu na prvencu