Proključala ''Marakana'', Borjan dao gol i overio titulu, Zvezdinih 33!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
20:29
Izvor: Sportske.net

Zvezda nije dozvolila iznenađenje pred više od 40.000 navijača.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 33. šampionsku titulu u klupskoj istoriji, a već petu uzastopnu.

Oni su večeras pred odlično popunjenim tribinama, u šampionskoj atmosferi savladali ekipu Voždovca sa 3:1 u meču poslednjeg, 37. kola Linglong Super lige Srbije.

S obzirom da je i Partizan u isto vreme na svom terenu savladao Radnički iz Niša, na vrhu tabele je ostala razlika od dva boda u korist ekipe Crvene zvezde kojoj bi večeras bio dovoljan i remi za osvajanje nove titule.

Zvezda je nešto opreznije započela večerašnji meč, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena njena inicijativa je postajala sve snažnija.

Do zasluženog vođstva crveno-beli su stigli u 40. minutu. Prethodno je Katai bio u odličnoj prilici, ali je lopta završila u korneru posle njegovog udarca glavom. Usledio je korner koji je Kanga odlično izveo sa leve strane, a Katai je ponovo najviši u skoku i preciznim udarcem šalje loptu u mrežu - 1:0.

Voždovac je tokom prvog poluvremena imao par kontranapada kojima je pokazao da neće biti bezopasan. Početkom drugog poluvremena Ćirković je izbio sam ispred Zvezdinog golmana, ali je Borjan odlično intervenisao i sprečio izjednačenje.

Samo pet minuta kasnije Zvezda je uzvratila i duplirala svoju prednost. Ben je asistirao za Ivanića, a Zvezdin vezista ovu priliku ne propušta - 2:0 za Crvenu zvezdu.

Ovim golom je priča praktično bila završena, a gosti su svoju sasvim solidnu partiju večeras krunisali pogotkom Milojevića koji se u 67. minutu najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Crvene zvezde posle centaršuta Purtića iz slobodnog udarca. Milojević je loptu poslao pod prečku Borjanovog gola za 2:1.

Do same završnice bez većih uzbuđenja, crveno-beli su jedva čekali kraj meča da proslave titulu sa svojim navijačima.

Ali, pre toga su domaći iznudili i jedanaesterac u nadoknadi vremena zbog igranja rukom jednog igrača Voždovca.

Na zahtev navijača, penal je izveo golman i kapiten Milan Borjan - snažno i precizno za 3:1! Ovaj pogodak je izazvao pravi delirijum i na terenu i na tribinama i Zvezdino šampionsko slavlje je moglo da počne.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke