Prometno u Superligi - "Zlatni orlić" u Bačkoj, Pazar našao zamenu za Živkovića

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.09.2016.
11:27
Izvor: Sportske.net

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka kompletiran je veliki broj transfera u domaćem fudbalskom šampionatu, a najprometnije je bilo u Bačkoj Palanci. Debitant u Superligi angažovao zamenu za Filipa Manojlovića.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Veliki broj transfera obavljen je poslednjeg dana prelaznog roka u domaćoj Superligi, a mnogi su ostali u senci onoga što se dešavalo u najjačim evropskim ligama.

Svakako da je najvažniji posao juče završio šampion Srbije koji je Aleksandra Kataija prodao Deportivo Alavesu i dogovorio transfer Srđana Vujaklije, ali su i ostali superligaši bili jako aktivni na transfer tržištu.

Na stranicama portala "sportske.net" mogli ste da pročitate da je Vojvodina angažovala bivšeg fudbalera Partizana, da je Čukarički jači za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde i Vojvodine, te da je Radnički iz Niša u smiraj prelaznog roka angažovao dvojicu fudbalera.

Vicešampion Srbije samo je potvrdio transfer Bojana Šaranova u azerbejdžanski Karabag, a kako Nikola Đurđić nije prodat izostalo je zvučno pojačanje koje je najavljivao sportski direktor. Umesto toga, potpis na profesionalni ugovor sa crno-belima stavio je Sava Petrov.

Poslednjeplasirana ekipa na superligaškoj tabeli iskoristila je poslednji dan letnjeg prelaznog roka da angažuje četvoricu novih igrača pa su tako Stefan Čurpić (Istra 1961), Igor Đurić, Ranko Moravac (Maribor) i Milorad Balabanović (Borac) zadužili dres Bačke.

Debitant u Superligi ostao je pre nekoliko dana bez prvog golmana Filipa Manojlovića, ali je "zlatnog orlića" zamenio drugim "zlatnim orlićem". Umesto golmana Crvene zvezde angažovan je Stefan Čupić, bivši član OFK Beograda i momak koji je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio titulu prvaka Evrope u Litvaniji.

Borac još uvek nije ozvaničio transfere ali se pretpostavlja da su Tijago Galvao, Uroš Delić i Stefan Nikolić dogovorili saradnju sa "Zebrama".

Novi Pazar je zbog teške povrede golmana Živkovića angažovao Bojana Zogovića iz Metalca, a redove superligaša iz Gornjeg Milanovca napustili su još Igor Stanojević i Uroš Delić.

Pored Bojana Zogovića Novi Pazar je angažovao i Užičanina Milana Svojića (31) koji igra u veznom redu i ima iskustvo igranja u Češkoj, Grčkoj i na Kipru.

Superligaš sa Banjice angažovao je najmlađeg debitanta u istoriji Sutjeske i momka koji je slovio za budućnost kluba sa Bistrice. U pitanju je Stefan Lončar (20) koji igra u veznom redu.

Strateg Mladosti iz Lučana Neško Milovanović dobio je pojačanja u veznom redu i navalnoj liniji pošto su poslednjeg dana prelaznog roka stigli Nikola Tasić (26) i Marko Simić (22).

Priliku da pojačaju sredinu terena iskoristili su i beogradski "Zmajevi". Ekipu Bratislava Živkovića pojačao je Nikola Lukić koji je stigao iz slovačkog Zemplin Mihalovca.

U nastupajućem periodu treba očekivati da se igrači koji su slobodni rasporede po superligaškim klubovima što znači da do kraja meseca nećemo imati kompletnu sliku o tome kako izgledaju sastavi srpskih klubova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Đorđević
Thursday, 01.09.2016
20:32

STEFAN Nikolic je pojacao Radnik ne Borac

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 01.09.2016
16:53

Realno, osim Ignjata i Ozegovica nijedno ime nije pojacanje...