Prvo, pa kiks Zvezde! Hrabra Voša posle 98 minuta odolela pred više od 20 hiljada ''Delija''!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.07.2021.
22:02
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije napadao, stvarao prilike, Vojvodina pretila iz kontri, ali su golovi izostali.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U derbiju prvog kola Superlige Srbije, Crvena zvezda je večeras pred više od 20.000 gledalaca na ''Rajku Mitiću'' igrala nerešeno, 0:0 protiv Vojvodine.

Tokom većeg dela prvog poluvremena, nije to bila ona Zvezdina igra iz prošle sezone, kada je u domaćem prvenstvu ređala šanse kao na traci. Jeste i večeras imala terensku inicijativu, ali se dugo čekalo na ozbiljnije prilike pred golom Novosađana.

S druge strane, tim Slavoljuba Đorđevića je na isteku prvih pola sata igre izveo odličnu kontru preko Veljka Simića, potom je Topić šutirao sa ivice kaznenog prostora, Borjan odbio loptu koju je prihvatio Mrkaić, pa dodao do Cucina, koji šutira pored gola, a lopta je pritom zakačila jednog od Zvezdinih igrača i završila u korneru.

Tek u samom finišu prvog poluvremena Zvezda je stigla do prve velike prilike preko Bena koji sa sedam-osam metara pogađa stativu. U narednih par minuta prilike su imali i Ivanić i Katai, ali su gosti uspeli da se odbrane.

Početkom drugog poluvremena, gosti ponovo pokazuju da mogu opasno da priprete, Novevski je šutirao iz kontre sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u Borjana.

U 51. minutu Ben se obrukao. Katai je imao karakterističan prodor po levoj strani, centrirao je za Ivanića na drugu stativu, ovaj vratio u peterac za Bena koji veoma loše šutira i lopta odlazi visoko preko gola.

Nešto kasnije još jedan neprecizan pokušaj Bena, a u 59. minutu nova kontra Vojvodine, opet preko mladog Novevskog, ali ni njegov udarac iskosa sa desne strane nije bio dovoljno precizan, lopta je završila iznad prečke.

Naravno, kako se meč bližio kraju, pritisak Crvene zvezde pred golom Vojvodine je postajao sve snažniji. Trener Stanković je izveo mladog ''bonus igrača'' Krstovića koji nije došao do izražaja u napadu i na teren je poslao iskusnog Pavkova. Ljubimac ''Delija'' je burno pozdravljen prilikom ulaska u igru, a u 85. minutu posle jednog od brojnih prodora Kataija po levoj strani imao je stopostotnu priliku, bio je oči u oči sa golmanom Simićem, ali je šutirao pravo u njega.

Sve veći broj kornera je izvodila Zvezda, novajlija Dragović je sve češće stizao u kazneni prostor Vojvodine ali su gosti i dalje uspevali da se odbrane.

Sudija Lazar Lukić je utakmicu produžio za sedam minuta, a negde na sredini te nadoknade vremena Katai je bio u odličnoj prilici kada je Simić sjajno intervenisao, ali je ipak signalizirana ofsajd-pozicija.

Minut kasnije odlična prilika i za Falka, ali je lopta zakačila Zukića, dovoljno da promeni pravac i ode izvan gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke