Sjajni Radnički 1923 poništio dva gola Bamidelea za bod u derbiju sa Vojvodinom!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.08.2024.
20:56
Izvor: Sportske.net

Spektakl u Gornjem Milanovcu.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Fudbaleri Radničkog 1923 i Vojvodine remizirali su rezultatom 2:2 u poslednjem meču petog kola Super lige Srbije. 

Vojvodina je imala dva gola prednosti pošto je dva pogotka postigao Bamidele, ali su Ortiz i Vidosavljević iz penala uspeli da postave konačnih 2:2. 

Prvo poluvreme bilo je prilično sadržajno, pošto smo videli čak 27 udaraca ka golu oba rivala, Radnički je imao 17, a Vojvodina 10 udaraca. 

Ipak, Vojvodina je bolje otvorila meč pošto je Bamidele već u četvrtom minutu pogodio. Uroš Nikolić je izveo odličan korner sa desne strane, a Bamidele bio najviši u skoku i sa peterca glavom pogađa pod prečku za 0:1.

Radnički je prvi put pripretio u devetom minutu, posle rikošeta u šesnaestercu, lopta se odbila do Ćosića, koji je gađao u dalji ugao, pogodio je Sičenjea u grudi, domaći su tražili penal, ali je situacija bila čista.

Domaći su nastavili da napadaju, a u 21. minutu veliku šansu imao je Ortiz koji je bio na pravom mestu posle centaršuta sa levog boka, glavom je gađao u prvi ugao, ali je na pravom mestu bio Rosić.

Voša je šansu čekala iz kontri, Radnički je ostavljao previše prostora u odbrani i to je kaznio ponovo Jusuf Bamidele. je prihvatio loptu na desnom boku, uneo je u sredinu i potom sa nekih 25 metara snažnim udarcem pogodio prvi ugao nemoćnog Miloševića.

Usledio je period igre u kom je gol Rosića visio u vazduhu. Aleksić je u dva navrata probao sa distance, a onda je imao i najbolju šansu od početka. Nakon centaršuta sa desnog boka, Aleksić je primio loptu na drugoj stativi, već je savladao Rosića, ali je sa gol linije intervenisao Butean.

Rosić je i u 39. minutu zaustavio snažan udarac Gluščevića sa distance i odbio je loptu u korner, posle kog je pao gol. Vidosavljević je centrirao, a Ortiz je dobio duel sa Ivanovićem i glavom savladao Rosića za 1:2.

Do poluvremena moglo je padne još nekoliko golova. Veličković je imao čak tri šanse pred golom Radničkog, a na drugoj strani je odličnu imao Bevis, posle udarca iskosa sa leve strane, tik pored stative. 

Drugo poluvreme nije bilo toliko uzbudljivo, tempo nije bio toliko jak, a i nije bilo toliko izrazitih šansi.

Voša je uglavnom pretila iz kontri, dok je Radnički krenuo u ofanzivu, a Dudić je osvežio ekipu uvođenjem Mirčevića, Evandra i Hasima, dok je Bandović uzvratio uvođenjem Radulovića umesto Veličkovića. Upravo je Radulović imao najbolju šansu u nastavku, posle sata igre, kada je izašao sam na golmana, ali nije uspeo i da ga prevari. 

I onda, baš kao u Mariboru, Butean je nespretnom reakcijom ovaj put rukom, napravio penal u 82. minutu. Loptu na 11 metara namestio je Vidosavljević i pogodio za 2:2. 

Do kraja utakmice timovi su imali po šansu, preko Ivanovića i Vidosavljevića, ali promene rezultata nije bilo. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke