Radnički ne ide sa"belom zastavom" na "Marakanu"

Autor: Stefan Matić
petak 08.07.2022.
17:25
Izvor: Sportske.net

Trener NIšlija spreman za teško gostovanje.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Tomislav Sivić prepustio je danas Crvenoj zvezdi ulogu favorita na premijeri Super lige Srbije, ali je istakao da njegov tim u Beograd neće ići sa "belom zastavom".

"Pred nama je najteže moguće gostovanje u našoj ligi. I Radnički, a i ja smo osetili gorak ukus Marakane. Znamo koliko tamo može da bude neprijatno, ali svaka utakmica je nova šansa da popravimo utisak", rekao je Sivić, prenosi klub.

U prvom kolu Super lige Srbije, fudbaleri Radničkog će u nedelju gostovati aktuelnom šampionu Srbije, ekipi Crvene zvezde.

Sivić je naveo da njegova ekipa želi da se predstavi u dobrom svetlu i da pokaže da je na pripremama obavila kvalitetan posao.

"Rezultat je u drugom planu, u smislu da nemamo imperativ. Ako se sećate, Zvezda je prošle godine kiksnula u prvom kolu protiv Vojvodine i imala je odredjene probleme zbog toga. Sada će sigurno dati sve od sebe da joj se to ponovo ne dogodi, ali mi ćemo dati naš maksimum da im se to dogodi", rekao je Sivić.

Trener Radničkog je naveo da je Zvezda snažan tim, ali i dodao da će njegova ekipa pokušati da igra svoju igru.

"Mi tamo ne možemo puno toga da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Neće biti nikakva katastrofa za nas ukoliko ne zabeležimo pobedu. Oni su favoriti, ali mi imamo svoju viziju i probaćemo da iz toga profitiramo koliko god je to moguće", dodao je on.

Radnički se pred početak sezone suočava sa kadrovskim problemima, posebno u poslednjoj liniji tima, ali je Sivić rekao da ima u glavi tim koji će istrčati na teren stadiona "Rajko Mitić".

Trener Nišlija je istakao da su ambicije kluba sa Čaira u predstojećoj sezoni visoke.

"Mi smo se tokom priprema malo drugačije profilisali, pa ćete u novoj sezoni videti jedan ofanzivni Radnički, koji stoji visoko i igra agresivan fudbal", rekao je Sivić.

"Promenili smo stil igre. Uradili smo mnogo stvari da izgledamo drugačije, koncepcijski dovodili drugačije igrače. Biće to zahtevnija igra, sa više trčanja, sprinteva... Za sve to treba vremena, koga nemamo. Videćemo gde će nas to odvesti, ali ja verujem da ćemo biti konkurentni", dodao je on.

Sivić je naveo da je ulog u predstojećoj sezoni ogroman i da je zadatak njegove ekipe da do kraja bude u borbi za mesta koja vode u Evropu.

"Raspored nam ne ide na ruku, posle Zvezde ćemo biti domaćini Partizanu, pa sledi evropska utakmica. Ne može teže od toga, ali šta je tu je. To će nam pomoći da očvrsnemo i da što pre uhvatimo dobar ritam. Sezona je duga, treba i strpljenja, ali mi smo ovde svi optimisti i spremni smo da radimo dobre stvari za Radnički", zaključio je Sivić. Utakmica izmedju Crvene zvezde i Radničkog igra se u nedelju od 20.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke