Radnički odbio 2.000.000 evra, direktor saopštio kada će se igrati na "Čika Dači"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.07.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Kragujevački Radnički će se vratiti u svoj dom, ali ne tako brzo...

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ozbiljna je potreba Kragujevca za novim stadionom. 

Dok su manja mesta dobijala ozbiljne stadione, u Kragujevcu i dalje nemaju reflektore, grad od 200 hiljada stanovnika ne može da se podiči stadionom koji zadovoljava uslove da se igra Super liga. O Evropi i da ne govorimo. 

Zbog toga će Radnički biti domaćin u Leskovcu, ali stigle su i dobre vesti za Kragujevčane jer će se utakmice ove sezone igrati na "Čika Dači". 

I to od 1. oktobra, što je potrvdio direktor kluba, Igor Konatar. 

"Plan je da se najkasnije do 1. oktobra vratimo na „Čika Daču”. Prekjuče smo startovali, radićemo u tri smene. Obezbeđen je sponzorski pul za zamenu stolica, svečani deo lože, toalete na svim tribinama. Od FSS i države željno očekujemo reflektore", rekao je Igor Konatar za "Žurnal". 

Kaže da će lokacija novog stadiona biti na nekom drugom mestu. 

"Lokacija „ide” na drugo mesto, postojeći „Čika Dača” ostaje do daljeg sportski kompleks. Država je to, na našu preporuku, prihvatila kao logično rešenje. Novi stadion će da bude, najverovatnije, na ulasku u Kragujevac", rekao je on. 

Igor Konatar je istakao i da je klub odbio neke unosne ponude drugih klubova, a jedna od 2.000.000 evra je stigla na adresu kluba za Milana Aleksića što je odbijeno. 

U pitanju je klub iz Austrije, jedan od velikana koji je želeo Aleksića je ostao praznih šaka.

"Došli smo do tog nivoa, napredujemo i infrastrukturno i igrački. Očekujem još moderniji Radnički 1923, hoćemo uvek u prvih pet", rekao je generalni direktor Radničkog. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke