Radnički spreman za nastavak sezone

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.02.2021.
22:07
Izvor: Sportske.net

Nišlije jedva čekaju drugi deo sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Radničkog Vladimir Gaćinović rekao je danas da je njegova ekipa spremna za nastavak sezone u Super ligi Srbije.

"Pred nama je težak raspored u prva četiri kola drugog gela prvenstva. Gostujemo čak tri puta, a bićemo domaćini Crvenoj zvezdi. Mnogo toga zavisiće nam od učinka u tim mečevima. Nećemo se razmetati nekim velikim obećanjima, Idemo utakmicu po utakmicu, ali ja sam optimista. Cilj Radničkog je da igra Evropu. Mi smo u prvom delu dosta zaostali na tabeli, tako da nećemo obećavati, a sa druge strane daćemo sve od sebe da zacrtani cilj ostvarimo", rekao je Gaćinović.

Ekipa Radničkog se u petak kasno uveče vratila sa priprema u Antaliji, a fudbaleri su potom dobili nekoliko dana slobodno.

"Logično je da se momci odmore posle napornog rada i puta. Realizovali smo plan rada u Antaliji u potpunosti, organizovali više od 20 jakih treninga i igrali kontrolne mečeve protiv dobrih protivnika. Veoma sam zadovoljan pruženim na ovim mečevima, jer su moji fudbaleri u svaki ulazili kao da se radi o prvenstvenim utakmicama i maksimalno motivisani. Priliku da se pokažu dobili su svi i otprilike mi je jasno na koga koliko mogu da se oslonim u drugom delu sezone", kazao je Gaćinović. 

Tokom boravka u Turskoj nije mogao da računa na Nikolu Aksentijevića i Nikolu Stevanovića, koji su bili deo nacionalnog tima na turneji u Americi.

Gaćinović je naveo da će se njih dvojica uključiti u redovan rad sa ekipom.

"Veoma mi je žao što nisu bili sa nama u Turskoj, ali mi je i jasno koliko igračima znači da budu deo nacionalnog tima. Dobio sam informacije da su dobro trenirali pod komadom mog kolege Ilije Stolice i očekujem da ovde dodju u punoj formi. U ovom prelaznom roku vratio nam se Dušan Pantelić, oporavili su se od povreda Aleksandar Kovačević i Nenad Šljivić, koji nisu igrali u završnici prvog dela šampionata, tu su povratnik na Čair iz Jagodine Petar Ristić i pojačanja Ognjen Djuričin, Veljko Trifunović i Mladen Kovačević, koji se nameću", kazao je Gaćinović.

Fudbaler Radničkog Petar Djuričković je rekao da je ekipa imala izuzetne uslove za rad u Tuskoj i da je vreme maksimalno iskorišćeno.

"Imaće Radnički dobar i jak sastav i veliki sam optimista. Jesen smo sa trenerom Gaćinovićem na klupi završili osvajanjem svih devet bodova u poslednja tri kola. Ne krijemo da nameravamo da već od prvog kola proleća nastavimo u istom ritmu", istakao je Djuričković.

Radnički će sezonu nastaviti u subotu, kada će u 15.00 igrati protiv Metalca u Gornjen Milanovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke