Rajković - Hoće li "roletna" izdržati na "Karađorđu"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.08.2014.
11:15
Izvor: Sportske.net

Mladi reprezentativac Srbije odlično je otvorio novu sezonu u dresu Crvene zvezde pošto za 180 minuta igre nije primio gol ali pravo iskušenje za Predraga Rajkovića biće gostovanje crveno-belih u Novom Sadu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda izgradio je tokom prethodnih godina neugodnu tradiciju lošeg otvaranja sezone koja je srušena pobedom nad Radničkim iz Niša pre nedelju dana.

Interesantno je, međutim, da su crveno-beli u poslednjih osam sezona čak četiri puta uspevali da sačuvaju svoju mrežu na prve dve utakmice što je pošlo za rukom i mladom Predragu Rajkoviću.

"Nadao sam se i verovao, ali iskreno nisam očekivao da mogu da sačuvam mrežu u prva dva meča. Svaka uspešna intervencija mi je samo ulivala dodatno samopouzdanje da budemo još bolji" rekao je Rajković posle prve dve utakmice u novoj sezoni.

Mladi reprezentativac Srbije za 180 minuta nije primio gol premda i nije imao mnogo posla u duelima sa Radničkim iz Niša i Jagodinom.

Sve opasne situacije pred svojim golom Rajković je uspešno rešavao a uoči derbija u Novom Sadu ističe da ga ne opterećuje statistika.

"Krenulo je po planu i samo treba da nastavim u ovom ritmu. Nisam opterećen činjenicom da moja mreža mora da miruje. Ovaj podatak je dobar za statistiku, ali je najvažnije da ređamo pobede" poručuje Rajković.

Kako sada stoje stvari Rajkovića bi još jedna dobra partija u dresu Crvene zvezde verovatno zacementirala među stativama jer Damir Kahriman još uvek nema pravo nastupa i pitanje je hoće li ga steći do četvrtog kola.

Momak koji je prošle godine proglašen najboljim golmanom Evrope do 19 godine iskoristio je priliku koja mu se ukazala i njegove dobre partije u dresu Crvene zvezde imaće veliki značaj za tim Nenada Lalatovića ali i za naš reprezentativni fudbal koji vapi za golmanima svetske klase kakvi bi mogli da postanu Rajković i Vanja Milinković-Savić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke