Ranković: "Uvek je teško otići iz Partizana"

Autor: Beta Beta
subota 17.06.2017.
15:48
Izvor: Beta

Dosadašnji pomoćni trener fudbalskog kluba Partizan Ljubiša Ranković rekao je danas da mu je uvek teško kada odlazi iz Humske i dodao da veruje da su se Aleksandar Stanojević i on prihvatili velikog izazova u PAOK-u.

screenshot: Youtube
screenshot: Youtube

Povezane vesti

Ranković će karijeru nastaviti u grčkom PAOK-u gde će biti pomoćnik nekadašnjem treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću koji je od juče na klupi solunskog kluba.

"Svaki odlazak od kuće je težak. Kada promenite grad u jednoj zemlji je teško, a ne kada promenite zemlju. Ali, ako sam sa 22 godine mogao da odem u Južnu Koreju kao igrač i da se snadjem u belom svetu... Fudbal je isti svuda, isti su zahtevi, mi to znamo. Teško jeste. Meni je svaki odlazak iz Partizana bio težak, ali sada nije prvi put. Proći će", rekao je Ranković za klupsku televiziju.

Rankoviću je ovo treći put da odlazi iz Partizana. Prvi put je otišao kao igrač, drugi put kao sekretar stručnog štaba, a sada odlazi kao pomoćni trener.

On se od ekipe oprostio na Zlatiboru gde se crno-beli načaze na pripremama. Kako je rekao, niko u klubu nije pravio problem što napušta ekipu i istakao da se trener Miroslav Djukić poneo kao pravi gospodin.

"Niko nije pravio problem. Ako je nekom žao, žao je meni, jer izazov je pred Partizanom - Liga šampiona. Želim im da se dobro spreme, da sportski direktor odradi ono što je zamislio... I normalno, da Partizan udje u Ligu šampiona ove godine", rekao je Ranković.

Ranković i Stanojević su već saradjivali u Partizanu.

"Ja sam sa Saletom Stanojevićem generacija, znamo se od 17. godine, jako smo dobri drugovi i uvek je postojala ta želja obostrana da posle Partizana radimo i dalje. Ovog puta se to poklopilo i prihvatio sam taj izazov. Već u utorak putujem za Solun", rekao je Ranković.

"PAOK je veliki klub, naš bratski klub. Velika je i odgovornost. Prihvatili smo se velikog izazova i to jeste jedan od razloga zašto je on to prihvatio, a i jedan od razloga zašto ja idem tamo. PAOK dugo nije uzeo titulu, probaćemo da je vratimo u Solun. Daćemo sve od sebe", dodao je.

On je dodao da se nada da će crno-beli iz Beograda i Soluna u skorijoj budućnosti ponovo odigrati prijateljski meč.

"Siguran sam da ćemo težiti da odigramo neku prijateljsku utakmicu, verovatno sada u Solunu pošto je poslednja bila u Beogradu", rekao je Ranković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Saturday, 17.06.2017
17:16

Srecno, Dzine!

avatar
Saturday, 17.06.2017
16:32

Kada toliko puta ide kad ga pozovu a ne razmišlja da li treba Partizanu neka se neko dozove pameti i ne postavlja ga na bilo kakve funkcije u FK