Razum za srpski fudbal - FSS se dozvao pameti!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 08.06.2021.
11:45
Izvor: Sportske.net

Najracionalnije rešenje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ling Long Superliga Srbije krenuće u proces postepenog smanjivanja broja učesnika, što bi do leta 2023. godine trebalo da rezultira sa 12 klubova koji će biti deo elitnog ranga srpskog fudbala, odluka članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, prenosi Sport klub.

Nedavno završena sezona brojala je 20 učesnika što se pokazalo kao fatalno za kvalitet fudbala na terenima širom Srbije i jasno je da je i pređašnjih 16 veliki broj.

Došlo se na optimalnu računicu od 12 klubova, koji bi svojim kvalitetom mogli da doprinesu da kvalitet najvišeg ranga srpskog fudbala bude zadovoljavajući.

Razmatralo se da ovaj koncept zaživi još od narednog leta, ali predlog nije dobio većinu, pa je kao najprihvatljivije rešenje nametnula ideja o postepenom smanjivanju lige.

To znači da će naredne sezone elitni rang brojati 16 klubova, pa zatim 14, da bi se na kraju od sezone 2023/2024 godina došlo do željenih 12.

O sistemu takmičenja, u toku je živa rasprava. Na stolu su dve „ponude“ – takozvani trokružni i sistem doigravanja, sa plej-ofom i plej-aut fazom. Modeli i idejna rešenja i dalje su u fazi razrade.

Nadamo se da će se naći najbolje moguće rešenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
miki2
Tuesday, 08.06.2021
12:31

A samo jos da mi je znati ko donosi ove odluke. Oni koji su dobili otkaz ili oni isti koji su drugima dali otkaz. Prvo nek se izabere predsednik i svi ograni pa onda nek donose nove odluke.