Reči heroja Mitra koje smo čekali!

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.03.2021.
21:01
Izvor: Sportske.net

Sve je u pravu.

FSS
FSS

Povezane vesti

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović rekao je da je njegova ekipa danas protiv Azerbejdžana zaslužila sreću i da je pobeda u Bakuu najbitnija.

"Sreću treba da zaslužiš, a mi smo je zaslužili. Najbitnije je da smo pobedili. Bilo je jako teško, više na psihičkom planu i tri boda su kao kuća, što se nas tiče. Nećemo ovim da se zadovoljavamo. Sada imamo veću pauzu, ali ovo okupljanje je završeno sa fenomenalnom, pozitivnom atmosferom", rekao je Mitrović za Sportklub.

Reprezentacija Srbije je sa 2:1 pobedila Azerbejdžan u Bakuu, u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

"Došli smo ovde kao favoriti i u takvim okolnostima uglavnom udješ lagano u utakmicu, posebno zbog toga što smo rano dali gol. Najbitnije je da smo uspeli da uzmemo tri boda. Igra kao igra, mislim da je bila dobra, s obzirom na to da je bilo veoma teško da ih probijemo", naveo je Mitrović.

Mitrović ima lošu sezonu u svom klubu Fulamu, a sada je dao oba gola za Srbiju, a istakao se i na prethodnim utakmicama sa Irskom i POrtugalom.

"Ja sam neko ko jako teško odustaje, ko je jako uporan i koji zna i veruje u svoje sposobnosti i kvalitet. Verujem u naporan rad, u sebe. Nisam imao kvalitetnu sezonu, ali znao sam da će kad-tad sav rad i napor da se vrate. Svakodnevno naporno radim i bilo je samo pitanje vremena. Vratilo se na najbolji mogući način. Oborio sam veoma star rekord. I danas sam iskočio, ali ne treba zanemariti ekipu, ne samo one na terenu, već i one na klupi, tribinama... Imamo fenomenalnu atmosferu. Veoma dugo nije bila ovako pozitivna atmosfera. Svi su srećni i zadovoljni", kazao je Mitrović.

Njegov saigrač Filip Kostić rekao je da su reprezentativci Srbije pokazali želju da se plasiraju na Svetsko prvenstvo.

"Uspeli smo, idemo dalje i spremamo se za naredni deo. Neće nam biti lako, ali se nadam da ćemo uspeti. Imali smo veoma naporne tri utakmice i moramo da budemo zadovoljni kako smo počeli kvalifikacije i kako se odvija situacija. Pokazali smo veliku želju da želimo da se plasiramo na završnicu", rekao je Kostić.

On je naveo da je zadovoljan svojim igrama u prve dve utakmice, a da je protiv Azerbejdžana mogao bolje.

Srpski nacionalni tim vodi na tabeli Grupe A sa sedam bodova kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Kvalifikacije za svetski šampionat u Kataru će se nastaviti u septembru. Reprezentacija Srbije će 4. septembra dočekati Luksemburg, dok će tri dana kasnije gostovati Irskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke