Remi zakomplikovao situaciju - "Orlići" sada jure baraž!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.09.2016.
21:13
Izvor: Sportske.net

Nerešen rezultat koji je mlada reprezentacija Srbije u petak ostvarila na gostovanju "Azurinima" učiniće borbu za plasman na EURO znatno komplikovanijom za izabranike Tomislava Sivića.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u petak sedmu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i upisala bod koji joj neće značiti mnogo kada je borba za direktan plasman na kontinentalnu smotru u pitanju.

"Orlići" su posle remija sa Italijom ostali na trećem mestu u drugoj kvalifikacionoj grupi sa 14 osvojenih bodova što je 6 manje u odnosu na večerašnjeg rivala koji ima meč više.

Samo u teoriji reprezentacija Srbije još uvek može da se nada prvoj poziciji u grupi i direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo i to zbog činjenice da ima da odigra jedan meč više od "Azurina".

Kada se razmišlja racionalno, Srbiju po svoj prilici čeka borba za drugo mesto u grupi koje bi moglo da je odvede u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo.

Sistem takmičenja je takav da pobednici devet kvalifikacionih grupa obezbeđuju direktan plasman na EURO, dok četiri najbolje drugoplasirane selekcije igraju baraž.

Reprezentacija Srbije tek treba da se izbori za drugo mesto u grupi koje trenutno drži Slovenija ali ni to neće biti garant za plasman u baraž jer mnoge drugoplasirane reprezentacije već imaju veliki broj osvojenih bodova.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra 6. septembra protiv Republike Irske i u tom meču "Orlićima" igra samo pobeda ukoliko žele da ostanu u trci za to drugo mesto u grupi koje bi moglo da ih odvede u baraž.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 02.09.2016
21:43

Moramo da dobijemo i Slovence bas zbog toga sto drugoplasirani u drugim grupama dobro stoje sa bodovima, sramota je sto smo izgubili onda tamo...