Rezime Ivice Ilieva - O ''velikom zločinu'' prema ''Bambiju'' Tošiću, botovima, hejterima, ali i Zvezdinoj eri...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2019.
12:07
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Doskorašnji sportski direktorv crno-belih Ivica Iliev dao je ''oproštajni intervju'' u toj ulozi na TV Partizan.

Screenshot/YouTube/Danas Conference Center
Screenshot/YouTube/Danas Conference Center

Povezane vesti

Tom prilikom je napravio osvrt na nepune četiri godine provedene na toj poziciji, a na početku razgovora sa Željkom Pantićem istakao je brojne kritike i medijske napade kojima je često bio izložen.

''Mislim da je sada pravi trenutak da izanaliziramo sve, jer smo u situaciji kada je mnogo toga protiv nas, protiv kluba, svega onoga što radimo, obezvređivanje uspeha koje smo imali. Mediji prave javno mnjenje, razni hejteri, botovi, nažalost.

Ljude iz sfere sportskog novinarstva izuzetno poštujem, ali oni koji rade po nekim portalima su botovi koji pokazuju neku svoju netrpeljivost i iznose je javno iz nekog svog razloga.

Imamo sreću da postoji TV Partizan, gde možemo i mi da kažemo, argumentovano o svemu'', smatra Iliev.

Sa analize rada novinara prešao je na rezime učinka Partizanovih fudbalera u ovoj sezoni, koja je okončana osvajanjem Kupa Srbije, posle brojnih turbulencija u proteklih nekoliko meseci.

Najpre im je čestitao, izdvojio najbolje pojedince, ali opet nije mogao da prećuti kritike sa strane.

''Prvo bih čestitao igračima koji su pokazali neverovatan karakter. Mogu da ih nazovem herojima posle svega kroz šta su prošli. Obezvređivanje njihovih imena...

Jedan veliki zločin je načinjen prema velikom igraču Zoranu Tošiću, koji kada je dolazio, cela Srbija se klanjala, u svim anketama je njegovo ime bilo u idealnom timu Partizana, a sada da doživi da se tako priča i piše o njemu.

Pričamo o timu Partizana - imamo Stojkovića na golu koji je najbolji golman u poslednjih 20 godina srpskog fudbala, Tošiću, igraču Mančster junajteda, Pantiću, igraču Čelsija, da ne pričam o strancima, Rikardu, Leonardu, koji su omalovažavani kad su dolazili, a gde su sada...

Narod želi da čuje populističke intervjue. Ima Partizan nekoliko pesama, poput 'Dobro pamtim sve', pa izgleda da niko ništa ne pamti, ili 'I kada ne budeš prvi', šta ćemo o tome?

Narod je sklon da seče na sredini, na 3/4, crta se podvlači na kraju. U našoj zemlji ima dva trofeja, oba imaju težinu, jedan za nijansu veću. Ne bi se brojali da nije tako.

Partizan 2004, nije uzeo nijedan trofej, pa 2006, i tako dalje, a pričamo kako je ovo najgora sezona'', naglašava Iliev.

Zvezda je i ove sezone osvojila titulu, a Iliev smatra da najveći Partizanov rival dugo nije imao jači tim, na čemu im je i čestitao. Ali, ne zaboravlja i kakav je Partizan imao učinak protiv tako jake Zvezde u proteklih par godina.

''Mi sada igramo u eri Crvene zvezde, koja ima najmoćniju ekipu na svim frontovima, ja im skidam kapu, čestitam na svim uspesima, na fenomenalnoj ekipi koju imaju, pa kako je onda moguće da Partizan ne valja.

Imali smo 13 derbija od mog dolaska, Partizan je dobio 4, Zvezda 3, a 6 je odigrano nerešeno. Parrtizanove pobede su bile u odlučujućim borbama, za trofeje.

Mi smo jedan, eventualno dva derbija odigrali ispod Partizanovog nivoa'', smatra Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan_PFC
Thursday, 30.05.2019
20:39

slazem se jedino za debije ......... i to i duzi period od navedenog ........ zvezda nije dobila ni jedan koji je direktno uticao na kup / prvenstvo ......... mozda cak i od ere stanojevica, svaki bitniji derbi nereseno ili nasa popbeda ......... zadnji poraz u prvenstvu smo doziveli kad je vec sve bilo reseno

avatar
Gogi-11
Thursday, 30.05.2019
17:49

Ovoga pod hitno da vratite na mesto direktira pa toliki uspesi kako to ne vidite .... nisam partizanovac ali ovaj nije bas čist....

avatar
RealanNis
Thursday, 30.05.2019
17:13

Leonarda nije on doveo vec je ponudjen od strane menadzera upravi. Pantic je za mene promasaj(pozajmljeni igrac koji nas je debelo kostao a Partizan nema nista od toga). Pogodio je za Rikarda, i celavog ali koliko nas kostaju njegovi promasaji? Nikada u istoriji Partizana nije baceno toliko novca u jednoj sezoni. Suma nas je samo kostao preko 2 miliona i tek ce da nas kosta. Umesto Pantica koji za ove dve sezone kosta partizan barem milion eura mogao se naci domaci igrac a na kraju Drincic bi doneo mnogo vise nego pantic za 3puta manje novca. Njegovi promasaji u odbrani nas kostaju opet barem 1-2 miliona eura. Tosic ima platu od 700k a odigrao jednu polusezonu. A o krilima i milionima bacenim na njih da ne pricam. A da Smiljanic, Enake, Valijente, Musa, Vakulko....Tako da da Ivice bacio si barem 5 miliona eura u vodu, i tu je najveca krivica tvoja. Tako da najveci krivac za ,,najaci zvezdin tim a najslabiji Partizanov`` si upravo i najvise ti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
20:04

Panticevi promasaji u odbrani?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 31.05.2019
22:32

U pravu si, izvini, a u pravu i za citav komentar.

avatar
RealanNis
Friday, 31.05.2019
00:54

Ne, vec Ilijeva. Pogledaj koliko igraca je nagomilao u odbrani, a samo sa 1 pogodio. Odbranu nam drze miletic, 2 klinca iz omladinske skole i vulicevic koji je odavno odigrao svoje u partizanu. Svaka mu cast za sezone pre, ali primetne su i godine i ,,zamor materijala``...

avatar
neme
Thursday, 30.05.2019
16:54

Kako je ovaj Zekin podanik demolirao PFC to je za odlikovanje od manekena iz Celsija do Vulicevica i slicnih produkata SLS preko Sume i ostalih zalutalih sinova .Partizan napokon nema ni jednog klinca iz svoje skole da ponudi za bilo sta.valjda ce ga stici kazna onoga odozgo on vidi sve.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
20:03

Vulicevica? Nije ga on doveo.

avatar
svojnasvome
Thursday, 30.05.2019
15:34

Pa kome ti prodajes m--a za bubrege....unistio si sve, kus Iz kluba, da ti se zabrani pristup u okolini od 500 metara minimum

avatar
paok
Thursday, 30.05.2019
14:44

Nabrojao 3-4 igraca sa kojima je pogodio a sta je sa 20 koje je promasio. Bambi jeste dosao kao veliko pojacanje a nisam siguran da je nesto veliko napravio. Celu jednu godinu je bio povredjen.

avatar
Old_school
Thursday, 30.05.2019
13:57

Ja vam zelim da i dalje budete tako jaki... Cuj Tosic igrac MU, Pantic Celsija... Pa koliko minuta su tamo odigrali? To sto ste uspeli da ih uvalite, to je druga stvar.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
13:20

Ma zvezda je fenomenalna na svim pozicijama, ma šta na svim pozicijama imaju 3 tima, još zimus su napravili tim da uđu u LŠ samo što ne mogu Bačku Topolu, Radnik Surdulicu, Bačku Palanku, Dinamo Vranje, Mladost Lučani, Mačvu, Zemun, Vojvodinu, Radnički, Napredak, Čukarički, ma gotovo nkog ne mogu da pobede bez sudija. Partizan nikad lošiji u istoriji ne može da kiksne u Srbiji, a da ga sudije ne pokradu, a taj isti Partizan čita lekcije iz fudbala toj isto zvezdi koja nakon finala kupa od gotovog tima koji je trebao da uđe u LŠ sada hoće posle jedne utakmice da promeni 8/11 igrača, traže nove igrače na gotovo svim pozicijama osim golmana, centralnog i ofanzivnog veznog. Odjednom zvezdini rekorderi tj. galaktičari većina plaćeni preko 1M €, neki transferi 2-2.5M € odjednom postaju toliko loši da im se zamene traže u Seriji C. Kako to ako je sve regularno, ako nije kako onda da pričamo o fudbalu, a ne o onome što utiče na regularnost? Kako onda neko može da hvali sudije, sarađuje s medijima i večera s ljudima koji stoje iza njih, a koji zajedno uništavaju Partizan i da očekuje da će ostati sportski direktor Partizana. Ti si se Ivice izgubio onog trenutka kada si počeo da hvališ sudije, da vodiš na pripreme one koji pljuju po Partizanu i da večeraš sa onima koji to naručuju, ovi promašaji koje si doveo nakon toga su posledica tog uticaja koji je preovladao tobom da igraš po njihovim pravilima, a sada si postao nebitan, bitni su Vučela i Vazura koji će nastaviti da se ne zameraju zvezdinom duhu.

avatar
Strah
Thursday, 30.05.2019
12:45

O čemu ti čoveče pričaš pa Zvezda nam je pobegla 30bodova,kakav kup kakvi bakrači,marš iz kluba.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
12:26

Ni 2007. godine nismo uzeli nijedan trofej, vec 12 godina dominiramo sa izuzetkom '16, a sigurno nismo odigrali samo dva Derbija ispod nivoa, ja bih mogao da se setim jos dva ili tri.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
13:52
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 30.05.2019
17:49

hahahahah,dominirate :D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 30.05.2019
12:12

Prva realna stvar koju je ovaj covek rekao. Jedina zamerka Miloju su derbiji sa partizanom. Ekipu partizana dobija kako ko stigne, jedino se Zvezda muci sa njima. Razumem , zelja igraca partizana za dokazivanjem, ali opet, to nije izgovor, mora to mnogo bolje.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 30.05.2019
14:32

derbi je utakmica sama po sebi drugacija nego igrati sa bunkerasima iz indjije itd.

avatar
babaroga
Thursday, 30.05.2019
17:55

To nije za uporedjivanje uopste. kako smo mi odigrali utakmicu sa Liverpulom? Protiv veceg imena, protiv X puta boljeg kluba svi daju maksimum. A taj bolji klub nezainteresovan, pogotovo ako mu nije bitno. Kao sto nama i nije bilo.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Thursday, 30.05.2019
15:34

Da, zato vi ne mozete da pobedite Napredak , Radnik i ostale. :D Motivacija je u pitanju, kao sto smo mi bili motivisani da dobijemo Liverpul koji je u ovom trenutku mnogo veci klub od nas, tako ste i vi motivisani protiv nas, sto je i logicno. Sto se kvaliteta tice, 36 bodova je dokaz, ne treba nista vise.