Rukavina oduševljen Partizanom: "Na pravom putu, oni minuti u Hagu ni narednih deset godina!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 13.12.2019.
15:58
Izvor: Sportske.net

Bivši kapiten "crno-belih" pohvalno se izrazio o kvalitetima fudbalera Partizana.

Epa/Domenech Castello
Epa/Domenech Castello

Povezane vesti

Fudbaler Astane Antonio Rukavina istakao je nakon poraza u Beogradu od Partizana 4:1 da su "crno-beli" stigli do zaslužene pobede.

"Jako je teško i nezahvalno za ekipe sa Istoka koje su sezonu završile u novembru. Imali smo jednu takmičarsku utakmicu i dve pauze od po nedelju dana. Ipak, Evropa je takva i ima takav raspored. Mislim da je to razlog što smo pružili slabiju partiju. bila je otvorena utakmica sa dosta golova. Čestitao bih igračima Partizana na zasluženoj pobedi", rekao je Rukavina.

Kazahstanci su još prošle nedelje doputovali u Beograd gde su obavili su 'mini pripreme' u prestonici Srbije.

"Namesti se tako žreb da Astana poslednje kolo igra u gostima u evropskim takmičenjima zbog hladnoće u Kazahstanu. Kapitenu Eriću i meni je to dobrodošlo da saigračima pokažemo prestonicu. Imaju naviku, da nekoliko dana obave 'mini pripreme' u mestima gde se igra. Očekivao sam više od Astane. Pogotovu što je u poslednjim godinama klub beležio dobre rezultate. Imali smo dosta povreda, dvanaest igrača je prošlo celu sezonu. Mi smo cilj ostvarili u Ligi i Superkupu, a što se Evrope tiče nadam se da ćemo sledeće sezone i to popraviti", istakao je reprezentativac Srbije.

Nekadašnji kapiten Partizana je pohvalio ne samo navijače, već i igrače svog nekadašnjeg kluba.

"Jako sam zadovoljan od dolaska Save Miloševića. Partizan igra ofanzivno, na gol više. Uvek se spomene utakmica u Holandiji kada se govori o Partizanu. I tamo su prikazali odličnu partiju. Jednu od najboljih u Evropi. Desi se tih deset minuta, to se u fudbalu dešava, ali se Partizanu neće desiti ponovo u narednih deset godina. Poseta je bila odlična, očekivao sam mnogo manje navijača. Partizan je na pravom putu da naredne sezone osvoji titulu i da ponovo zaigra Evropu. Prvi put igram na JNA protiv Partizana. Lep je osećaj, ostaje žal što utakmica nije imala takmičarski značaj. Očekivao sam da će odlučivati utakmica u Beogradu, ali je bilo lepo", zaključio je Rukavina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 13.12.2019
18:38

Mi u Evropi igramo svake sezone, ne razumem taj deo izjave. Jedino ako LE i ne tretira kao Evropu, a to bi bilo OK.