Sad i zvanično - Stanojević odlazi iz Partizana! Koga bi želeo za naslednika?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
21:56
Izvor: Beta

Želeo je da sve sačeka do sutra, ali kad već novinari insistiraju...

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević saopštio je večeras da je podneo ostavku na tu funkciju i da sledeće sezone neće biti na klupi crno-belih.

"Ja sam rekao ljudima koji vode klub da ako ne uzmemo titulu neću biti trener sledeće godine. Oni su to znali. Obavestio sam igrače u svlačionici da više nisam trener Partizana", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle finala Kupa Srbije.

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde sa 1:2 tako da su sezonu završili bez osvojenog trofeja.

"Čestitam Zvezdi na osvojenom kupu. Nama ostaje žal što nismo iskoristili svoje šanse... Kada ne postignete golove ne možete da osvojite Kup", rekao je Stanojević.

Stanojević je rekao da je već posle prvenstvene utakmice sa Čukaričkim (0:0) razgovarao sa čelnicima kluba o planu da napusti klupu, ako se ne osvoji titula.

"Imam izuzetan odnos sa ljudima koji vode klub. Obavestio sam prvo igrače, pa direktora Ilieva... Mislio sam sutra to da objavim, ali kad je već tako", rekao je Stanojević.


Stanojević je rekao da su odmah po završetku utakmice čestitali Zvezdi na tituli, svakom igraču i članu stručnog štaba, ali da nisu hteli da ostanu na dodeli medalja i da "na bini i pevaju sa njima".

"Ništa nije sporno što se današnje utakmice tiče. Ne osećam potrebu da buduemo tu kad oni slave", istakao je on.

Stanojević je rekao da nijedna njegova rečenica u prošlosti nije bila usmerena ka protivničkim igračima i stručnom štabu.

Istakao je da ima "želju kao navijač Partizana", ali da će ostaviti za sebe koga bi voleo da vidi na mestu trenera Partizana.

"Ja imam neke intimne želje, želim im naravno sve najbolje i njima i klubu", rekao je on.

Stanojević je rekao da se ne kaje što se vratio u srpski fudbal, kao i da je imao lepih perioda u svom drugom boravku u Partizanu.

"Ponosan sam što sam bio deo ove priče. Tužan sam što idem, ali tako treba i mora da bude. Nama nije moglo da se desi drugačije (u prvenstvu)", ocenio je on.

Dodao je da verovatno u narednom periodu neće biti deo srpskog fudbala.

"Mislim da ne, ja sam razočaran u neke stvari. U 21. veku mislim da nema nijedna zemlja iz okruženja u kojoj ne znate da li je regularno ili ne", rekao je on.

"Neću da pljujem srpski fudbal, on me je iznedrio, ali sam se potrošio. Nemate satisfakciju kad vam se dešavaju stvari na koje ne možete da utičete", dodao je Stanojević.

Stanojević je na kraju rekao da je finale kupa bilo korektno, a pohvalio je i učinak sudija na meču.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke