Šampion "polupao lončiće"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.07.2015.
21:53
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Srbije silovito je krenuo u odbranu trofeja na domaćoj sceni pošto je u prvom kolu na stadionu u Humskoj Metalcu spakovao "poker" sa kojim će se "Šerposi" vratiti u Gornji Milanovac.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana otvorili su novu sezonu u domaćem šampionatu ubedljivom pobedom nad Metalcem. Odlična igra pretočena je u prva tri boda do kojih su crno-beli stigli rezultatom 4:0 (3:0) pred oko 3.000 ljubitelja fudbala.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Ćirković, Jevtović, Brašanac, Babović (od 79' Lukić), Abubakar (od 63' Ilić), Božinov, Ž. Živković (od 71' Trujić)

Metalac
- Belić, Nikodijević, Rnić, Sedlar, Otašević, Bukorac, Mladenović, Dimitrijević, Panić (od 65' Ivanović), Merdović (od 56' Brkić), Đenić (od 76' Milovanović)

Kompletan tok susreta OVDE!

Branilac titule silovito je krenuo u novu sezonu na domaćoj sceni o čemu svedoče rezultat i igra koju su izabranici Zorana Milinkovića zabeležili u utakmici prvog kola Superlige sa Metalcem.

Povratnik u superligaško društvo bio je lak plen a put ka trijumfu crno-beli su trasirali već posle prvih 45 minuta igre. Ništa se Gornjomilanovčani nisu pitali na terenu tokom prvog poluvremena a nekoliko izleta ka golu Živka Živkovića bila su dovoljna tek da se stekne utisak da gosti imaju želju da ugroze rivala.

Prvi gol u novoj superligaškoj sezoni postigao je Andrija Živković nakon odlične akcije koju je izveo sa Stefanom Babovićem i Valerijem Božinovim. Bugarin je u 16. minutu sjajno prihvatio pas Stefana Babovića a potom spojio Živkovića sa golom posle čega je zlatni "Orlić" samo smestio loptu iza leđa Nemanje Belića.

Nisu malobrojni navijači Partizana dugo čekali na drugi gol svojih miljenika. U ulozi asistenta kod drugog gola ponovo se našao Valerij Božinov, dok je realizator ovoga puta bio novajlija Abubakar Oumaru pa je domaćin već u 21. minutu imao prednost od 2:0.

Strelac drugog gola za crno-bele mogao je do novog pogotka na isteku pola časa igre ali je Nemanja Belić uspeo da zaustavi Oumaruov udarac u situaciji "1 na 1".

Što nije pošlo za rukom Kameruncu jeste Bugarinu Valeriju Božinovu nakon akcije Andrije Živkovića i nesebične asistencije Darka Brašanca. Mladi reprezentativac Srbije spustio je loptu prekaljenom napadaču koji nakon toga rutinski postiže treći gol za Partizan a svoj prvi zvanični u crno-belom dresu.

Do odlaska na odmor šampion je mogao do "pokera" ali su golman Nemanja Belić i njegov saigrač iz zadnje linije u dva navrata sprečili Abubakara Oumarua i Miroslava Vulićevića da zatresu mrežu Metalca.

Partizan je u poslednjim trenucima prvog dela uspeo da postigne četvrti gol ali je arbitar Milan Ilić iz Ćuprije prihvatio sugestiju svog pomoćnika i poništio pogodak Valerija Božinova iako je diskutabilno da li je u toj situaciji bilo ofsajda.

Već na početku drugog poluvremena moglo se naslutiti da će domaćin pokušati da umrtvi igru i sačuva snagu za ono što sledi narednog utorak u Goriju. Crno-beli su prepustili inicijativu gostima a dobru priliku za Metalac imao je Luka Merdović nakon slobodnog udarca u 52. minutu.

Osim opisane situacije kod prekida u 52. minutu sredinom drugog dela videli smo po jednu dobru priliku na obe strane. Stefan Babović je u 64. minutu tukao po zemlji tik pored desne stative, dok je Dejan Đenić minut kasnije prebacio gol Živka Živkovića.

Očekivane promene koje je Zoran Milinković napravio u drugom delu možda ukazuju na to kakav će sastav crno-beli izvesti u utorak u Goriju pošto je sjajni Valerij Božinov na terenu ostao svih 90 minuta.

Jedan od rezervista, iskusni Saša Ilić, bio je strelac poslednjeg gola na utakmici u trenucima kada je publika lagano počela da napušta tribine. Kapiten Partizana sam je stvorio sebi šansu i preciznim udarcem matirao Belića za konačnih 4:0.

Naredne nedelje u Humsku stiže ekipa Jagodine ali će pre te utakmice drugog kola Superlige Partizan u goste šampionu Gruzije u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

70 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
slobo878
Saturday, 18.07.2015
18:21

Imamo mi loncica koliko ti dusa hoce :-D:-D

avatar
Nenad Jusuf Jevtic
Saturday, 18.07.2015
13:11

Nisam ocekivao vaki partiza :( Zvezdace ipak biti sanpijon jer imamo najaci tim. kairat ce sigurno uci u ljigu sanpijona i tako dokazati da smo opet u evropi dobili naj tezek protivnika

avatar
Igor Tambur
Saturday, 18.07.2015
14:36

Sanjati je lepo a još lepše mastatati Partizan će ove godine da vas nadigrava

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 18.07.2015
17:11

Vidis da troluje ganfere :-)

avatar
Nenad Jusuf Jevtic
Saturday, 18.07.2015
15:11

Hoce ako opet pomogne tole

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 18.07.2015
03:14

Kao sto sam napisao Bozinov je klasa, asistira , postize golove, izvodi penale dobro, prosto covek je odlican igrac i samo mu treba vremena, gde su sada oni kriticari koji su pricali da je splavar i da nema pojima, tek ce u derbiju da pokaze koliko vredi :)

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 18.07.2015
02:44

Jedna utakmica manje do nove titule :)

avatar
SAMI PROTIV SVIH
Saturday, 18.07.2015
00:10

DEMONSTRACIJA SILE!!!

avatar
Srbija_
Saturday, 18.07.2015
00:01

Dobro dobro,lepo je gledati pocetak koji obecava,a bice jos bolje. Pametno u Gruziji,oni su pokazali kako se parkira autobus,ne znam kako izgleda to kada se otvore. Mislim da su svesni,da ako nas napadnu da ce tek proci lose ... Bila bi dobra pobeda da se donese,pa polako psihicki da se spremi za Rumune... Imam vere u ovaj Partizan,da moze nesto da uradi u Evropi ( Kao i Cuka i Vosa,sto da ne)

avatar
ujka Vanja
Friday, 17.07.2015
23:37

Bravo,momci svaka cast!!Ponovite tu igru i u Gruziji pa da se spremamo za Rumuniju!Ja se samo plasim da uprava do kraja prelaznog roka ne proda nekog igraca iz startne postave.Onda nam dzabe odradjene pripreme,uigravanje i ostalo.Neka prodaju Kojica,Luku,Marinkovica,Ostojica i te sto ne dobijaju sansu.Pa i Grbica,red je da decko ode u novu pecalbu.

avatar
Zikone pfc
Friday, 17.07.2015
23:35

Kolko sam bio skeptican za Bozinova. A sad kad sam video kakav nos ima za gol i za pas moracu dres odmah da kupim. :)

avatar
ujka Vanja
Saturday, 18.07.2015
00:49

Ja cu da kupim Abuov dres. :) A sto se tice Bozinova,decko je igrao u Sitiju,Juveu,Fiorentini,Parmi (koliko toliko),a kao takav sigurno ne moze biti los.Jednom kad nesto naucis u zivotu to se ne zaboravlja,vidis kako Sale kapiten igra,kao da mu je 28 godina a ne 38.Samo neka momci ovako igraju svaku utakmicu,pa zasto ne i malo bolje i bice super,onda nece biti problem uci u LS i osvojiti duplu krunu.

avatar
Zikone pfc
Saturday, 18.07.2015
13:36

Nije bio niko srecniji od mene kad sam video da je Abu dosao kod nas. Samo se nadam da mu odgovara ova pozicija gde ga je Milinkovic postavio. jer kolko se secam igrao je najisturenijeg u Vojvodini i kidao je.

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 18.07.2015
02:51

Iskreno sam pisao ovde i pre i sada, svima koji ste skepticni za Bozinova, covek je igrao u Mancester City, Juventusu, Lece-u. Parmi itd...Zasto bi zaboravio da igra, jeste bio je povredjen i nije pazio na svoju karijeru i ponasao se neodgovormno ali to ne zxnaci da covek ne zna da igra fudbal?

avatar
Roči Salamanka
Friday, 17.07.2015
23:13

Bitno je da se udje u takmicarski ritam,ovaj tim ne deluje lose mada ne mogu reci da je jaci od onog iz prosle sezone posto je Nikolic i pre pocetka kv. za LS imao tim sklopljen jos u Januaru a ovaj tek treba da se razigrava.Drago mi je sto je Zile ostao,on je jako bitna karika i naravno ocekujem jos ubojitiji napad i jos golova Bozinova i Abua i sve ce ici svojim tokom.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 18.07.2015
00:50

Brate moj kako nije jaci tim nego onaj iz prosle sezone,sad imamo u navali Bozinova,Abua,Saponjica,a prosle sezone samo Saponjica koji je dobijao sansu na kasicicu,i onog Kojica koga ce nadam se prodati.

avatar
Zvezda 91
Friday, 17.07.2015
22:47

Drugi gol iz ofsajda.

avatar
Kajri Irving
Friday, 17.07.2015
22:28

Po meni, potreban nam je jedan kvalitetan stoper, Cirkovic je i danas jednom kiksnuo na pocetku meca. Na klupi imamo Ostojica, ali on je isto kiksara. A na levom beku bi trebali da damo sansu Bogosavcu, Petrovic igra slabo.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
23:29

Ti si moj novi najbolji drug:-D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 18.07.2015
12:28
avatar
Djanegrobar
Saturday, 18.07.2015
04:46
avatar
ujka Vanja
Friday, 17.07.2015
23:38
avatar
сочинитељ
Friday, 17.07.2015
22:28

јел ово фора 3 за 3 или је овај пут договор другачији

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 17.07.2015
22:13

Sjajna igra, mnogo prelepih i mastovitih akcija... Oumaru dobar, bice jos bolji, tteba mu vremena... Jevtovic bi mogao biti veliko pojacanje za Partizan, kakv samo doktorski start u Zilovom 16-ercu... Andrija je Srpski Roben samo poboljsana verzija(jer nije sebican)!!! Babovic jako dobar... Bozinov doktor, sjajna igra, kretao se, trazio loptu, pomagao kreatorima, dve asistencije sve govore... Kakva puca samo :o... Brasni doktor sredine terena, dominira... Trujic ce biti odlican back-up... O malom Lukicu je suvisno govoriti, strasna kontrola lopte i pregled igra, bice od njega igracina... Petrovic dobro odigrao kao i Vula... Ciro standardno dobar a Balazic ne sme praviti onakve gluposti da u bezopasnoj situaciji onako glupo dobije zuti... Zile i nije imao nekog posla, korektna rola... Slag na tortu Flasa Ilic ♥ lep laznjak i odlican sut, prelep gol... Kiza zna znaje, bravo, bravo momci... Volim Partizan!!!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
23:32

Bozinov mora bolje, ali mora! Ciro standardno dobar?! A Balazic sta? Odigrao je iznad ocekivanja, a ovom moze da drzi lekcije:-D Ma daj!

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Friday, 17.07.2015
23:59

Brate, ne znam kako da ti kazem ali od..bi sa svojim standardno sivim razmisljanjima ;)... Kazem za decka da se trudi a mlad je i ima tu materijala da bude doktor ;)... Ciro standardno dobar za svoje godine, desi se kiks i Ramosu pa nije smak sveta... Petrovic dobro odigrao a Bozinov i Abu ce biti zveri ali im treba utakmica, ne zaboravi da su retko igrali zadnjih par sezona...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
23:34

A blok Balazica posle tog uklizavanja doktora u najavi? :-D Pohvale za obojicu, nismo to dugo videli!

avatar
Brat Pogba
Friday, 17.07.2015
22:13

idemo do nove titule!

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 18.07.2015
00:01

I u SL i u BPL ;)

avatar
Brat Pogba
Saturday, 18.07.2015
10:02

podrazumeva se :-)

avatar
Samo CZV
Friday, 17.07.2015
22:05

Zašto su igrači Metalca uopšte kretali iz Milanovca? Mogli su da se ne pojave na meču i on bi bio registriran 3-0 za toletovog mezimca.Ovakvim očiglednim sklanjanjem samo su se još više izblamirali...

avatar
Grobarivrsac
Friday, 17.07.2015
22:04

Ovako da igramo i protiv Dila gori u gostima i pobeda je osigurana. :)nA rumuni samo nek nas podcene,pa ce kuci plakajuci.

avatar
Иван Кузељевић
Friday, 17.07.2015
22:00

Aaa... Pošto nisam baš u toku - zašto je ovako rano počela liga? O.o

avatar
ujka Vanja
Friday, 17.07.2015
23:41

Salis se?Zato sto je promenjen format takmicenja,prvih 8 ekipa se bori za titulu,drugih 8 na tabeli za opstanak.A pre toga ce da prepolove bodove.Nije ni meni bas najjasniji taj novi format takmicenja.

avatar
Иван Кузељевић
Saturday, 18.07.2015
09:14

Ne šalim se. Iskreno veoma slabo pratim dešavanja u ovoj našoj paorskoj ligi. Nije mi baš jasno što su to uradili, al' opet liga nam je smešna, pa je smešna.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
21:59

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Povratak kraljaBAN23
Friday, 17.07.2015
21:56

Ono što su Nejmar-Sančez-Mesi za špansku Primeru to su Abubakar-Božinov-A.Živković za srpsku Superligu!

avatar
NJRBOB
Friday, 17.07.2015
23:30

Mislis za toletovu Superligu :D

avatar
Pera Zambula opet
Saturday, 18.07.2015
03:16

Tleta da ne diras, to je nasa legenda, i ima da vlada dokle moze....Toleeee legendaaaa :)

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 18.07.2015
00:03

Na Kairat Superligu ;)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 17.07.2015
23:33
avatar
Friday, 17.07.2015
21:56

sampion sampionski , Sasa Ilic kapitenski za kraj utakmice !!!