"Samuraj" iz Humske zavoleo Partizan i Srbiju, evo kome je posvetio gol u Gornjem Milanovcu!

Autor: Beta Beta
četvrtak 26.11.2020.
15:17
Izvor: Beta

"Posle smrti Dijega Maradone, na nama je da ispišemo novu istoriju", tvrdi Asano.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Takuma Asano rekao je danas da uoči utakmice protiv Metalca u Kupu Srbije nije bio uplašen, jer nije razmišljao o tome da bi poraz njegovu ekipu izbacio iz takmičenja.

Partizan je u sredu u Gornjem Milanovcu pobedio Metalac sa 1:0 golom Asana i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije.

"Svima je bio poznat značaj ove utakmice, jer onaj ko ne pobedi ispada. Ja nisam bio uplašen niti sam ulazio u utakmicu sa tom mišlju. Znali smo da moramo biti koncentrisani i da ne sme da nam se desi da nam pažnja popusti, jer nas je tako protivnik kaznio u ligi. Svaku utakmicu dobro počnemo, ali ono što nam fali je da brzo postignemo gol. Na tome moramo da radimo", rekao je Asano za klupski sajt.

Kada je postigao gol on se poklonio i zahvalio, ali je i pokazao prstima brojeve tri i dva. Upitan o čemu se radi, japanski fudbaler rekao je da je to učinio zbog rođendana svog prijatelja i da ti brojevi predstavljaju broj njegovih godina.

"Žao mi je što sam imao još šansi, a nisam ih iskoristio", dodao je on.

Upitan o životu u Beogradu i Srbiji, Asano je rekao da nije imao prilike da vidi mnogo pošto je koncentrisan na treninge.

Baner

"Od Srbije i Beograda kao grada nisam skoro video ništa, jer je moj život ovde usmeren na Partizan i treninge, ali volim srpski narod", naveo je on.

Asano je rekao i da je bio tužan kada je čuo za smrt legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone.

"On je neko ko je ispisao fudbalsku istoriju i dao svim fudbalerima putokaz kroz život i karijeru. Kada se jedna stranica istorije završi, otvara se i počinje nova. Na nama je da ispišemo novu istoriju"
, rekao je Asano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 27.11.2020
16:06

Asano je dobar igrač. Odličan. Ali, makar za poziciju koju igra, ima jednu veliku manu. Manu sa kojom - ne može da preraste prosečnost, ukoliko je ne eliminiše.

Asano ima brzinu i dovoljno snage, izuzetnu, skoro fanatičnu posvećenost, veoma solidnu tehničku i taktičku obučenost. Sve te osobine jesu dovoljne za sazrevanje u sjajnog igrača. Ipak, ono što Asano (za sada) nema, to je koncentracija i donošenje dobrih, pametnih odluka u šansama. A njegova igra je sva okrenuta tome - kako da se nađe u šansi. Zato je to - veliki hendikep. Njegov glavni zadatak je - realizacija, u smislu ili davanja ili nameštanja gola. Kad je na 20-tak metara od gola, kao sad, protiv Metalca, tad mu koncentracija - ne nedostaje. Nije prvi put da uputi odličan šut, ili da doda loptu baš gde treba. Ali, kad je baš blizu gola, kad je u 100% šansi, tad se unezveri, deluje u magnovanju, nema potrebnu smirenost. Kao da mu se uvek čini da - kasni i da mora ishitreno da odluči. A odluke mu najčešće - nisu dobre. Zato koristi nedopustivo mali procenat šansi. Pišem ovo ko zna koji put. Asano mora individualno da radi na tome. Na način na koji je pokojni Dražen Petrović radio. Da vežba (doduše - to ne može potpuno sam, najbolje bi bilo protiv jednog stopera ili beka, npr. protiv Miljkovića ili Obradovića i sa jednim od golmana na golu), da vežba koncentraciju u šansi. Da to ponavlja iz dana u dan, da bar pola sata individualnog treninga posveti tome: kako da realizuje te šanse u koje relativno često i lako dolazi. Da mu bude rutina da brzo uspostavi kontrolu nad loptom - dobar prijem, a da onda ekspresno pronalazi način (lažnjacima, izmicanjem lopte u stranu) kako da izbegne blok protivničkog igrača i kako da plasira pored iznenađenog golmana. Svakako ne da šutne loptu punom iz sve snage u pravcu gola, jer to je u najvećem broju slučajeva - propuštena šansa. Lažnjak pa spoljni ili unutrašnji felš u ugao,a ume i desnom i levom, što mu je dodatni kvalitet. Ako to nauči - u Partizanu će se nadavati golova, a cena će mu skočiti bar za 5x.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 26.11.2020
19:28

Nikad jaci milanovac