Saopštenje iz Kruševca: "Prijava protiv Lalatovića!"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 17.12.2018.
21:20
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbalski klub Napredak iz Kruševca reagovao je tokom večeri zvaničnim saopštenjem povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za medije posle meča sa Radničkim iz Niša.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Poslednja utakmica poslednjeg kola jesenjeg dela sezone u Super ligi Srbije završena je pobedom Radničkog iz Niša (2:1), ali je posle fudbalskog odmeravanja snaga usledilo treće poluvreme na konferenciji za medije.

Strateg FK Radnički Nenad Lalatović nije bio zadovoljan pitanjem koje mu je postavljeno od strane portparola FK Napredak Valentine Vasić, a situacija je vrlo brzo eskalirala pa je došlo do ozbiljnog verbalnog sukoba.

Tim povodom FK Napredak oglasio se tokom večeri zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je osudio ponašanje "novinara jednog lokalnog portala" i trenera Radničkog Nenada Lalatovića protiv kojeg će Valentina Vasić podneti prijavu Disciplinskoj komisiji FS Srbije.

"Povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za novinare Fudbalskog kluba Napredak, nakon odigrane utakmice 21. kola Super lige Srbije, Napredak - Radnički Niš dajemo sledeće saopštenje:

Fudbalski klub Napredak se ne oseća odgovornim za incident koji je nastao na konferenciji za novinare nakon završene utakmice, jer se incident desio između trenera FK Radnički Nenada Lalatovića i novinara lokalnog portal Stevana Milutinovića.

Trener Radničkog, Nenad Lalatović je nakon postavljenog pitanja službenog lica kluba, Valentine Vasić, koje je glasilo: 'Da li ste srednji prst pokazali vašem rukovodstvu, rukovodstvu Fudbalskog kluba Napredak, ili navijačima Napretka, obzirom da smo svi sedeli na istoj zapadnoj tribini?' verbalno napao Valentinu Vasić, PR-a Fudbalskog kluba Napredak, iznoseći niz uvreda, koje se jasno vide i čuju na snimku sa konferencije za novinare.

Na Lalatovićevu konstataciju da su mu navijači psovali decu, jedan od prisutnih akreditovanih novinara lokalnog portala Stevan Milutinović je, izazvan nastupom Lalatovića i vređanjem svih prisutnih, opsovao Lalatovića, koji mu je uzvratio nizom psovki, da bi onda usledila uvreda službenom licu kluba Valentini Vasić, rečima: 'Budalo
poremećena'.

Ovakvo ponašanje trenera Radničkog, Nenada Lalatovića, u najmanju ruku je neprihvatljivo, imajući u vidu da je Lalatović bio trener Napretka, kao i to da ga je FK Napredak promovisao kao trenera, da bi svoju karijeru nastavio u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Vojvodini i Radničkom iz Niša.

Vređanjem službenog lica kluba, na potpuno privatnoj osnovi, bez bilo kakvih argumenata, pokušavajući da opravda svoje sramno ponašanje na terenu tokom utakmice, Lalatović je još jednom pokazao svoju 'kulturu'.

Protiv Nenada Lalatovića, službeno lice Fudbalskog kluba Napredak, Valentina Vasić, podneće prijavu disciplinskoj komisiji FSS.

Fudbalski klub Napredak najstrože osuđuje ponašanje trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića, i smatra ih neprimerenim ljudima koji se bave sportom
", navodi se u saopštenju FK Napredak.

Kompletan snimak incidenta koji se dogodio na stadionu "Mladost" možete pogledati u prilogu. Upozoravamo da snimak sadrži psovke i da bi za pojedince mogao da bude uznemirujuć.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Wednesday, 19.12.2018
19:40

Ocigleno je razlicito vidjenje incidenta... Kako vas nije sramota da pustite huligana na konferenciju za stampu? Kada je Lalatovic pitao trenera Napretka zasto su pustili huligana na konferenciju, on mrtav ladan odgovorio sta pitas mene, nista ne znam... Dakle prvo analizirajte malo situaciju, pustite huligana na konferenciju da vredja i svasta govori Lalatovicu i to je po vama u redu. Lalatovic jeste temperamentan, ali zar je covek iz cista mira onako reagovao, samim tim sto u prostoriji i dalje niko ne reaguje na cinjenicu da je unutra huligan i da ga je isti vredjao, psovao ga, pominjao porodicu itd... Sramota za klub, za fudbal, i na kraju za ovu drzavu koja osnovna nacela i norme jedne drzave ne poznaje.

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 18.12.2018
11:28

Bravo Lalatoviću, svaka ti je na mestu bila

avatar
Gogi-11
Tuesday, 18.12.2018
10:20

Lazete vasa podparolka je ivako rekla a to su culi svi zamoljena sam da vam postavim pitanje.... sve je u redu lalatovic jeste agresivan ali ko ne bi bio da mu beko psuje decu ko god da je otac isto mozda i jos gore bi odreagovao.... za ovog sto tvrdite da je novinar zalosno je ko sebe zove novinarom prvo ga psuje pa onda potvrdjuje da ga je i sa tribina psovao sad vu kao moralisti branite novinara i onu nazovi podparolku zaista nema smisla za ovaj slucaj po meni Lalatovic nista nije kriv znacibnije ga psovao navijac sa tribina vec novinar ako j3 na tribini bio kao navijac kako je mogao uci na konferenciju kao takav a ako je bio kao novinar otkuda njemu pravo da coveku psuje DECU stidite se g...ce kad obraza nemate

avatar
DekiStankovic5
Tuesday, 18.12.2018
01:47

Od kad to PR kluba postavlja pitanja???I to bas na pocetku konferencije kad treba da se iznesu utisci trenera sa utakmice,bitnije je da PR postavi pitanje kome je on pokazao prst jer je I ona bila tu pa ne zna,a zna da je pored nje neko njega psovao,odnosno vredjao mu porodicu,ocigledna provokacija,Lalatovic nije zlatan,temperamentan je,svadjao se dosta puta I nervira me mnogo puta to sve stoji,ali nemojte daa zamenjute teze,pa jos dodje revolt pametnica pa kaze, 'bas je vas Zvezdase pokazao u lepom svetlu' inace oni su jako kulturni I revolt isto,I kad njima neko vredja porodicu oni svi Partizanovci kazu ,hvala puno,mi smo fini akademici I pisci I ne uzvracamo.Daj bre bezi,koliko ide ta bolest I mrznja pa to nema nigde.

avatar
Žarko Petrović
Tuesday, 18.12.2018
01:14

Trebalo bi da ih bude sramota sto se uopste oglasavaju, oni jos i napadaju Lalatovica. Ako je su imali sukob tokom utakmice, nije bilo potrebe da taj `novinar` prisustvuje konferenciji.

avatar
Stabber
Monday, 17.12.2018
23:54
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 17.12.2018
23:36

Koliko će utakmica kazne dobiti za pokazivanje srednjeg prsta navijačima, a zatim i zbog ponašanja na konferenciji? Ipak sam siguran da postoje institucije koje bi ga duže čuvale nego li što to radi FSS.

avatar
Amar Zornic
Monday, 17.12.2018
23:25

Ne razumem kako mogu da brane tog “ dripca “ . Lalat se poneo ulicarski al nakon upada ovog . Ruzne scene svakako

avatar
NikkiCFC
Monday, 17.12.2018
23:15

Meni je ovaj lik najtuznija licnost naseg fudbala i jos jedan razlog zasto nisam odgledao utakmicu domece lige skoro 10 godina. Kakav recnik, ovako da odgovoris zeni koja te jos nazove 'gospodine'.

avatar
S.P.Q.R. / Caligula
Monday, 17.12.2018
23:13

Slažem se da je bilo neprimereno da se ovako odreaguje ali razumem Lalatovića. Svako od nas bi se osećao povredjeno da mu neko napada porodicu. Ovo je samo sport, zašto bilo koga vredjati na ličnoj osnovi?

avatar
vlada ns
Monday, 17.12.2018
23:10

Vi ste sramota Krusevca! Normalan covek ovako reaguje na provokacije, porodicu NE DIRAJTE!

avatar
Volem Vosu
Monday, 17.12.2018
23:10

Slika i prilika naseg fudbala.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.12.2018
23:00

1.Sta ima PR kluba da postavlja treneru pitanje
2.Pitanje je postavljeno kako bi se trener Fudbalskog kluba Radnicki isprovocirao
3.Gde je izvinjenje Lalatovicu, jer mu se tokom cele utakmice psovala porodica i zena
4.FK Napredak iz Krusevca nije promovisao Lalatovica kao trenera, vec je to uradio FK Vozdovac
5.Zasto u saopstenju niste osudili navijace koji su psovali zenu i decu Nenadu Lalatovicu
6.Ako sad glumite postenjacine i branite vaseg PR-a, zasto niste stali u odbranu zeni koju je napao Nenad Kosanovic na konferenciji pred utakmicom sa Zvezdom?
7.Po koji zna koji put strana koja je vise kriva, pokusava sebe da napravi zrtvama?

avatar
GO HARD
Monday, 17.12.2018
22:49

Sacuva ih da ne ispadnu, uzme 5 od 6 bodova Partizanu sa napredkom i sta sve ne uradi za ovo? hahha Izbaciti napredak zauvek iz svih takmicenja profesionalne i poluprofesionalne naravi.

avatar
bagra
Monday, 17.12.2018
22:40

Nisam can Lalatovica, ali brate, njega su vredjali i provocirali, cemu tuzba? Kakve sline od ljudi.

avatar
tabarnak
Monday, 17.12.2018
22:38

nebitno da li je imao razloga za ovakvu reakciju, a 100% jeste, FSS mora da ga kazni drasticno. ako prodje sa malom kaznicom ili slucajno bez iste, FSS ce time pokazati da se tolerise slicno ponasanje i u bliskoj buducnosti cemo videti i jos gore slucajeve tj fizicke obracune i gore.
familija je svetinja u to se ne dira ali on je javna licnost i mora da se ponasa primerno..

avatar
pjer
Monday, 17.12.2018
22:30