Šarac: ''Očekujemo prolaz, ali neće biti lako protiv Bokelja''

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.06.2016.
13:57
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da crveno-beli očekuju prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, iako smatra da im u dvomeču protiv Bokelja u prvom kolu neće biti nimalo lako.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Posle kratke pauze nakon prošle sezone, a potom priprema, koje su odrađene delimično u Veterniku, a delimično u Mariboru, pred fudbalerima Vojvodine u četvrtak je prva takmičarska utakmica i ujedno zvanični početak nove sezone, protiv crnogorskog Bokelja.

''Ekipu Bokelja smo upoznali preko video materijala i uvideli smo da je reč o timu koji je spoj mladosti i iskustva, u kojem ima nekoliko igrača koji su igrali u Srbiji, poput Ognjanovića, Vučinića, Đenića… U crnogorskoj ligi su ostvarili dobar plasman osvajanjem četvrtog mesta, pa nas sigurno ne očekuje laka utakmica u Petrovcu, pogotovo što je tamo teren manjih dimenzija, 102 sa 63 metra. Međutim, ovo će nam biti prva utakmica u Evropi ove sezone, odradili smo dobre pripreme i ekipa je počela da se kristališe. Nažalost, dvojica igrača su nam se povredila, pošto je Maksimović iskrenuo skočni zglob, a Ćurko ponovo povredio koleno. Paločević ima neku alergiju, pa je i njegov nastup za ovaj meč pod znakom pitanja. Ipak, smatram da će svi igrači koji budu dobili šansu odigrati maksimalno i naš cilj je da prođemo Bokelj. Šanse su 50:50, ali pokušaćemo da pobedimo već u prvom meču'', rekao je Šarac, a prenosi sajt kluba.

On je potom i detaljnije objasnio stanje Maksimovića i Ćurka.

''Nije još uvek sigurno da na njih nećemo moći da računamo, a konačnu odluku o tome doneće naš lekar. Pri jednom duelu na treningu, Maksimović je sam slučajno nezgodno doskočio i povredio skočni zglob, dok je Ćurka lopta pogodila u prste i iskrivila mu deo u kolenu sa kojim je ranije već imao problema. Paločević ima alergiju i on nije trenirao u poslednja dva-tri dana'', ističe Šarac.

Pomoćni trener Vojvodine nije se složio sa ocenom šefa stručnog štaba Bokelja Slobodana Draškovića da je “stara dama” apsolutni favorit.

''Time je možda želeo malo da opusti naš tim, ali ja ne mislim da smo mi apsolutni favoriti, pogotovo nakon što sam pogledao video materijal sa njihovih utakmica. Protiv Mladosti iz Podgorice, koja je šampion Crne Gore, odigrali su jako dobru utakmicu i jedva su poraženi sa 1:0. Šanse su podjednake, iako ćemo mi svakako dati sve od sebe da pobedimo već u prvoj utakmici'', kaže Šarac.

Meč će se igrati na stadionu u Petrovcu, sa početkom u 17:30 časova, uz direktan prenos na Radio televiziji Vojvodine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke