Saša Ilić - Šta dalje?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.06.2019.
21:03
Izvor: Sportske.net

Ima li Partizan neku novu ponudu za svog legendarnog kapitena?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Kraj prošle sezone obeležio je trijumf Partizana u Kupu Srbije, a pobeda crno-belih u finalu nad Crvenom zvezdom na ''Rajku Mitiću'' (1:0) pamtiće se i kao poslednja zvanična utakmica u karijeri legendarnog kapitena Partizana Saše Ilića.

Zaključno sa ovom utakmicom, Ilić se zaustavio na brojci od 876 nastupa u dresu kluba iz Humske.

Od tada je prošlo dve i po nedelje, koliko je Ilić i zvanično fudbalski ''penzioner'', ali nema sumnje da će on i dalje ostati u fudbalu i uz svoj Partizan.

Na koji način, još uvek nije poznato.

Ono što je Ilić, između ostalog, istakao posle svog oproštajnog meča, jeste da se oseća kao da je samo završio još jednu sezonu i da ga očekuje još jedna prozivka za početak novih priprema.

Prozivka se bliži, ali nema informacija da su čelnici kluba iz Humske ponudili Iliću neku novu ulogu u Partizanu. Podsetimo, tokom prolećne krize crno-belih, uprava je Iliću ponudila mesto sportskog direktora posle ostavke Ivice Ilieva, ali do dogovora nije došlo.

Crno-beli su i dalje bez sportskog direkora, taj deo posla za sada obavlja šef struke Savo Milošević, ali teško je očekivati da bi uskoro mogli da se obnove razgovori oko Ilićevog preuzimanja direktorskog mesta.

Koja bi onda mogla da bude nova Ilićeva uloga?

Možda kao podrška stručnom štabu, nema sumnje da bi bio od velike pomoći Savu Miloševiću, nekako to na prvi pogled deluje kao moguća opcija, ali da sačekamo ponovno okupljanje crno-belih za četiri dana.

Možda već tada dobijemo odgovor i na ovo pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Sunday, 09.06.2019
22:32

Mislim da Ilic nema harizmu , energiju i viziju da u datom trenutku ucini nesto epohalno i revolucionarno za Partizan . On je ZIHERAS, nebi me iznenadilo da produzi ugovor na jos godinu i svaku petu utakmicu igra deset minuta, eto leba bez motike, a selo gori. Tako legende ne rade...

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Monday, 10.06.2019
10:39

Ma harizmu imaju Vucela, Vazura, I Ivica, zato smo tu gde jesmo

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 09.06.2019
21:22

Poslednjih godina, da ne kažem i celu deceniju svima u Partizanu su bila puna usta hvale i poštovanja za Sašu Ilića, pojedinci su išli toliko daleko da su govorili da Saša Ilić može da bira šta će raditi u Partizana. Nakon što mu je aktuelna uprava ponudila mesto sportskog direktora što je odbio uz obrazloženje da je protivnik svake uprave mislim da je vreme da Saša Ilić okupi oko sebe legende i bivše igrače koji vole Partizan i zajedno preuzmu Skupštinu kluba da već jednom tamo više ne sede marionete i poslušnici preko kojih neko drugi postavlja i smenjuje uprave Partizana već da to rade legende i bivši igrači koji pre svega vole klub i znaju kako Partizan diše. Kada to uradi onda treba izabrati novu upravu sastavljenu od bivših igrača Partizana koji imaju poslovne sposobnosti i u toku su sa modernim fudbalom koji je zapravo biznis i eventualno ljudi koji mogu da direktno donesu novac klubu ili putem sponzora, a vole klub tj. dokazani su navijači Partizana. Tek onda ide modernizacija kluba na svim nivoima, od infrastrukture (internat u sklopu Teleoptika i novi multifunkcionalni stadion, a nikakvo krpljenje postojećeg) preko omladinske škole koja ima ogroman potencijal i mora biti unapređena, marketinga kluba prvo u državi, a onda i svetu i što je veoma važno prvog tima i vraćanje navijača na stadion kao kruna svega toga. Ne zaboravite da je Partizan u mnogo čemu prvi u svetu, prvi je igrao meču KEŠ, prvi su mu bekovi išli napred (niko do tada nije igrao na taj način), tzv. tika-taka nije plasirana ni od Barselone ni od Holandije i Krojfa već od Partizana, jedan od prvih klubova sa svojim sportskim centrom, Partizan je uvek imao vizionare, a nikada pare...zato ako misli da se vrati u vrhu evropskom fudbala mora da se vrati viziji jer bez nje iz ove situacije teško da će do velikih para i velikog uspeha. Ako Saša Ilić ne može da okupi sve potrebne za ovaj koga tako puno svi cene ko će onda?!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
21:12

Svakako je rano za njega da bude novi SD, nisam siguran ni da li ce ikad moci to da radi uspesno, neka prvo bude na klupi ono sto su bili Varga i Tasoti, ima vremena da stekne funkcionersko iskustvo i stekne i ostvari znacajne kontakte pa da jednog lepog dana bude nas Leonardo, Zaneti ili Nedved...