Saša Ilić stvara šampione, kao da je u Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.10.2021.
16:42
Izvor: Beta

Zadržao je šampionski duh iz igračke karijere.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Trener Čukaričkog Saša Ilić rekao je da je ekipi potreban kontinuitet dobrih rezultata jer klub ne bi trebalo da se zadovoljava osrednjim i naveo da se planski radi sa mladim fudbalerima od kojih želi da napravi pobednike.

"Želim da vidim u svlačionici pobednike. Čukarički nije klub koji bi smeo da se zadovolji sa dva dobra rezultata, pa jednim lošim. Činjenica je da je klub sastavljen pretežno od mladih momaka, ispod 21 godine, činjenica je da nam je potrebno i vreme, ali i pored toga moramo da mislimo i na rezultat i kontinuitet igranja u Evropi", rekao je Ilić za klupski sajt.

Čukarički je u prošlom kolu pobedio TSC na gostovanju sa 2:1 i probio se na treće mesto na tabeli.

"Imali smo i malo sreće protiv TSC, ali to nam se donekle i vratilo za utakmicu sa Radnikom na domaćem terenu u kojoj smo zaslužili pobedu. Odigrali smo dobro, samo tada nismo uspeli to da materijalizujemo, sada jesmo. Zasluženo smo na trećem mestu. Protiv TSC su momci zaista imali veliku želju za trijumfom i to je odlučilo pitanje pobednika. Na nama je da sada uspostavimo kontinuitet", naveo je Ilić.

On je rekao da je ekipa imala mnogo pehova i pre nego što je on došao u klub.

"Veliki broj igrača bio je van stroja i to onih iskusnih, koji su nosioci tima. Ali, Čukarički je pokazao da ima vrlo talentovanu decu, spremnu da svakog trenutka iskoriste šansu koja im se ukaže. U ovom klubu se sve radi planski, mladi momci dobijaju priliku da igraju, a sada je situacija bila takva da su morali i ranije 'u vatru', da preuzmu i veći deo odgovornosti, nego što bi to bio slučaj u normalnim okolnostima", dodao je Ilić.

U utakmici u Bačkoj Topoli u odbrani su bili 17-godišnji Bojan Kovačević i godinu dana stariji Uroš Drezgić.

"Meni godine ništa ne znače. Nemam problem sa mladim igračima u timu. Jesu oni podložniji greškama, teško je sa decom ostvarivati odmah vrhunske rezultate, ali i sam sam relativno mlad počeo da igram. Na nama u stručnom štabu je da ih usmerimo na pravi put, a na njima da potencijal iskažu u punom obimu. Najbolji put ka ostvarenju tog cilja je, da se tako izrazim, da svaki meč igraju pod stresom", naveo je Ilić.

U Super ligi je dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a posle toga Čukarički će na Banovom brdu igrati dve utakmice, protiv Vojvodine i Proletera, zatim u Loznici u Kupu, a krajem meseca u Humskoj protiv Partizana, čiji je Ilić nekadašnji kapiten.

"Zbog toga je od ogromne važnosti da nastavimo sa odličnim radom, da nam se reprezentativci vrate u dobroj formi, da se momci koji su se oporavili od povreda priključe treninzima u punom obimu. Ima još vremena do susreta protiv Vojvodine, biće to još jedan od derbija kola", rekao je Ilić.

"Prvenstvo je prilično dugo, tako da zaista treba da razmišljamo od utakmice do utakmice. Jasno je da nam ni u jednom susretu neće biti lako. Za ostvarenje konačnih ovosezonskih ciljeva potreban nam je kontinuitet", naveo je Ilić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke