Savo dočekao štopera!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.07.2020.
20:16
Izvor: Sportske.net

Konačno.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan je dočekao štopera za novu sezonu.

Maki Banjak se priključio ekipi Sava Miloševića na Zlatiboru gde se crno-beli pripremaju za novu sezonu.

Ovaj Kamerunac stiže iz Olimpije iz Ljubljane gde je bio odličan i gde se dokazao, pa je Partizan bio logičan izbor za naredni klub.

Banjak je tokom svoje karijere igrao za Barselonu B, Nant, Saragosu i Admiru Vaker.

Ima 25 godina i imaće vraški težak zadatak, da zameni Strahinju Pavlovića na poziciji štopera.

baner 9

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 24.07.2020
10:22
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 23.07.2020
22:18

Da se ne zavaravamo, Partizan da ulozi samo u stopera 20M evra ne moze dovesti boljeg od Pavlovica, a Banjaka je platio svega 0.5M evra. Uostalom, ostavio bih otvoreno pitanje pozicije Banjaka jer ako Partizan ne dovede desnog beka najverovatnije jedan od Miletica i Banjaka mora igrati desnog beka. Banjak je tehnicki bolji od Miletica, a Miletic fizicki od Banjaka tako da je mozda bolje da Banjak igra desnog beka, a Miletic stopera kada obojica budu u timu. Ukoliko dodje Boranijasevic nema sumnje da je on prva opcija na desnom beku protiv bunkera iz SL, ali kada govorimo o jacim evropskim utakmicama opet se ostavlja pitanje da li je Boranijasevic dovoljno defanzivno kvalitetan i opet da li je za te utakmice bolje resenje neko od Banjaka i Miletica.

avatar
ŠDanilo
Thursday, 23.07.2020
21:15

Nadam se da je dobar. Ipak sam za gol više, pa prizivam iskusnog Jojića koji je i paker i egzekutor a naš je.

avatar
magister
Thursday, 23.07.2020
21:06

Da se pomolimo da se pokaže...

avatar
akademski
Thursday, 23.07.2020
21:05

Iz moje perspektive - težak promašaj i pogrešna investicija. Kikser, ne previše plaćen, ali plaćen, pri čemu imamo Ostojića, Vitasa, Vujačića, Miletića + Cvjetinovića od mladih trenutno, i još nekoliko sjajnih dokazanih mladih igrača na toj poziciji, jer se izgleda u mlađim kategorijama najbolje radi sa štoperima, tako da je plaćanje štopera sa strane, u situaciji u kojoj ne možemo da pod presingom pređemo na protivničku polovinu i besomučno se dodajemo oko zone *trči maca oko tebe...*, čudan potez. Nerazumevanje situacije.

avatar
nemam pojma
Friday, 24.07.2020
03:35

Imamo nekoliko igrača sposobnih da pređu u napadačku polovinu, Natha, Markovića, Sumu i Fiću.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 27.07.2020
12:00

Opste je poznato da La Masija ne izbacuje dobre defanzivce, ali Banjak je igrac sa africkog podneblja sa odlicnim fizickim predispozicijama za jednog defanzivca, a pritom je veoma tehnicki i takticki obucen, u La Masiji. Cak i da su njegovi kiksevi pitanje kvaliteta, a ne pauze u prvenstvu, lose atmosfere u prethodnom klubu zbog finansijske krize i vec zavrsenog transfera u Partizanu moze da igra beka pa cak i zadnjeg veznog, a ne mora stopera tako da se ti kiksevi manje osete. Medjutim njegova brzina je veoma vazna da drzi odbranu visoko i njegova tehnicka obucenost je upravo resenje za unos lopte iz zadnje linije u sredinu terena, takav je i Vitas, a Partizan upravo njima dvojicom resava problem koji si primetio, samo da defanzivno budu bar na nivou Ostojica. Taj problem moze i Miletic da resi, ali vise iznosenjem lopte poput Pavlovica nego pasom kako to rade Vitas i Banjak, da se razumemo Pavlovic je imao i pas i znao je da iznese loptu. Partizan s Banjkom moze mnogo vise da dobije nego sto moze da izgubi (500k evra), a time sto je za stopera izabrao stranca jos vise govori koliko veruje u njega. Ostojic i Vujacic nemaju taj ofanzivni kvalitet, a pritom se Vujacic nije u potpunosti dokazao dok je o mladjim stoperima izlisno pricati u ovoj sezoni jer Partizan ne sme da izgubi ni takmicarski korak jer ce sledece sezone samo prvi iz SL imati sansu da igra LS/LE i zbog UEFA koefiijenta, a ni finansijski sto se tice Evrope jer je Partizan jedan od retkih uspesnih klubova koji se sami finansiraju, preko 95% budzeta Partizan sam zaradi tokom godine. Sto se tice mladih stopera ne treba ih na silu gurati, vec prema zasluzi, primera radi Colic je na ovim pripremama najvise pokazao i dobice sansu kao bonus igrac, bice sigurno medju 18, ali to ne znaci da Partizan nema druge talentovane igrace jer ima i Jovica koji je veoma blizu Colicu, ali ima i Stulica, Arambasica, Knezevica, Momcilovica, Radmanovca i mnoge druge za koje se samo ceka momenat da budu promovisani poput Colica.